Algemeen
8 dec 2023, 15:57
Kerst is in zicht en dat betekent dat het tijd is voor The Christmas Station, gezelligheid, warmte en natuurlijk heerlijk eten! Of je nou een echte keukenprinses bent of jezelf eerder als keukenkluns ziet: deze recepten mogen niet ontbreken aan jouw volgende kerstdiner! Benieuwd naar deze simpele maar overheerlijke hapjes? Lees dan gauw verder, want we hebben de lekkerste voor jou verzameld!
Afwassen is verleden tijd, want deze kaasfondue maak jij gewoon in een broodje!
Ingrediënten:
2 Italiaanse bollen of andere grote broodjes
200 ml groentebouillon
150 gr geraspte belegen kaas
100 gr geraspte kaas naar keuze
snufje zout/peper
maïzena
groenten en/of vlees naar keuze
Bereidingswijze:
Snijd het kapje van de broodjes en hol ze uit
Warm de bouillon op in een pannetje en voeg de kaas toe aan de bouillon. Goed roeren!
Voeg vervolgens een beetje maïzena toe tot alles mooi gebonden is.
Voeg de kruiden toe aan het mengsel en schenk het voorzichtig in de uitgeholde broodjes.
Pak je groenten en/of vlees naar keuze erbij en dippen maar!
Ze lijken net echt!
Ingrediënten/benodigdheden:
9 chocolade biscuits
25 gr boter
100 ml melk
choco chips
poedersuiker
Bereidingswijze:
Maal de koekjes fijn en smelt de boter.
Voeg de gesmolten boter en melk toe aan de koekjes en meng.
Verdeel in gelijke stukken van ieder ongeveer 30 gram.
Vorm het mengsel tot een kegelvorm en zet ze op een bord met bakpapier.
Steek de choco chips er één voor één rondom in en begin aan de onderkant.
Zet de dennenappels minimaal een uur in de koelkast.
Bestrooi met poedersuiker en smullen maar!
Normale geurkaarsen zijn zo passé. Deze kruidenboter kaars smaakt precies zoals hij ruikt: lekker!
Ingrediënten/benodigdheden:
2 pakjes kruidenboter
een glas of beker
1 lont met de lengte van het glas (zonder wax en metalen onderkant!)
broodjes
Bereidingswijze:
Verwarm de kruidenboter voor zo’n 15 minuten in een pannetje op laag vuur.
Dip de lont in de gesmolten kruidenboter en koel kort af zodat de lont rechtop blijft staan.
Plaats de lont in het glas en giet voorzichtig de gesmolten kruidenboter in het glas.
Laat de kaarsen afkoelen tot ze hard zijn geworden.
Om de kaars uit het glas te krijgen doop je het glas kort in heet water.
Steek de kaarsen aan!
Deze zijn zo schattig dat je ze bijna niet wilt opeten!
Ingrediënten/benodigdheden:
papieren rietjes
bananen
choco chips
rode M&M's
aardbeien (snijd het bovenste gedeelte eraf)
mini marshmallows (voor de bovenkant van de hoed)
normale marshmallows (gesneden in 1/3 voor de basis van de hoed)
Bereidingswijze:
Snijd de bananen in vieren en prik de bananen op een rietje.
Snijd vervolgens een normale marshmallow in drie stukken.
Gebruik een van die stukken om bovenop de banaan op het rietje te plaatsen.
Plaats daarna een aardbei en een mini-marshmallow daar nog bovenop (voila, je hebt nu een kerstmuts gemaakt!)
Voeg tot slot de mini-chocoladechips toe voor de ogen en rode M&M's voor de mond!
Een kerstboom zag er nog nooit zó smakelijk uit!
Ingrediënten/benodigdheden:
een grote kegel gemaakt van piepschuim
groot blok kaas voor de ster bovenop de kerstboom
handschoenen
decoratief bord
tandenstokers
huishoudfolie
verse spinazie
kaas, worst, fruit en andere borrelplank-snacks naar keuze
Bereidingswijze:
Wikkel de huishoudfolie om de grote kegel (op deze manier komt er geen piepschuim in het eten terecht).
Prik de kaas, worst, fruit en andere borrelplank-snacks naar keuze op de kegel. Let op: Prik een stuk verse spinazie onder elke snack. Dit geeft het een echte boomuitstraling en verbergt ook de kleur van de kegel.
Snijd een stervorm uit de kaas en prik die bovenop de boom. Daar is de piek!
Roep je familie en besties maar bijeen en geniet van je borrelplank!
Luister The Christmas Station op 101 FM, online op SkyRadio.nl, via de gratis Sky-app, DAB+ of je smartspeaker.
Deel dit artikel
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.
Sky Radio