Voor het tweede jaar op rij gingen verschillende ambassadeurs van goede doelen de strijd met elkaar aan in de keuken tijdens het Sky Radio Christmas Charity Diner. Ieder koppel had natuurlijk maar één doel: de hoofdprijs van € 50.000,- aan zendtijd op Sky Radio winnen voor hun goede doel. Onder begeleiding van sterrenkok Ron Blaauw gingen de duo's in Ron Gastrobar aan de slag om de lekkerste gerechten op tafel te zetten.Play Mental Foundation wint € 50.000,- zendtijd op Sky Radio!Door alle koppels werd er hard gewerkt, maar zowel in de keuken als tijdens het serveren kwam er één duo als sterkste naar voren: Gianni Zuiverloon en Luna Bijl die meededen voor Play Mental Foundation! Hun prachtig opgemaakte kropjes sla vielen goed in de smaak. Van het harde werken achter de schermen tot het rondlopen met een fles wijn en iedereen een drankje aanbieden: het tweetal had een ijzersterke presentatie die rijkelijk beloond mocht worden. Daarom overhandigde de Sky kerstman hen de prachtige cheque met € 50.000,- aan zendtijd.Sky Radio's Christmas Charity DinerHet is dit jaar de tweede editie van het Sky Christmas Charity Diner: een feestelijk charity event waarbij vier goede doelen in het zonnetje worden gezet met een luxe 5-gangen diner. In samenwerking met het team van Ron Blaauw hielpen acht ambassadeurs, in duo's gekoppeld aan de aanwezige goede doelen, mee met het bereiden, borden opmaken en het uitserveren van de gerechten. Zij werden beoordeeld op hun prestaties in de keuken (bereiden), op de vloer (uitserveren) en aan tafel (sfeer). In 2022 ontvingen Jaap Reesema en Kim Kötter de hoofdprijs voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dit jaar was de presentatie in handen van Kim Kötter.De goede doelenRoel C. Verburg en Lize Korpershoek namen het eerste gerecht voor hun rekening. Zij zetten zich in voor de Dierenbescherming en creëerden een 'redefined taco besisit bali'. Daarna was het de beurt aan Gianni Zuiverloon en Luna Bijl om voor Play Mental Foundation een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Mátyás Bittenbinder en Tim van Esch volgden voor het WWF met een heerlijke 'ui martini', waarna Nick Schilder en Sofie van den Enk voor Edukans het diner afsloten met een geroosterd bloemkool-gerecht. Foto: Annemieke van der Togt