Kerst is in zicht en dat betekent dat het tijd is voor The Christmas Station, gezelligheid, warmte en natuurlijk heerlijk eten! Of je nou een echte keukenprinses bent of jezelf eerder als keukenkluns ziet: deze recepten mogen niet ontbreken aan jouw volgende kerstdiner! Benieuwd naar deze simpele maar overheerlijke hapjes? Lees dan gauw verder, want we hebben de lekkerste voor jou verzameld!Kaasfondue in een broodje Afwassen is verleden tijd, want deze kaasfondue maak jij gewoon in een broodje! Ingrediënten:2 Italiaanse bollen of andere grote broodjes200 ml groentebouillon150 gr geraspte belegen kaas100 gr geraspte kaas naar keuzesnufje zout/pepermaïzenagroenten en/of vlees naar keuze Bereidingswijze: Snijd het kapje van de broodjes en hol ze uit Warm de bouillon op in een pannetje en voeg de kaas toe aan de bouillon. Goed roeren! Voeg vervolgens een beetje maïzena toe tot alles mooi gebonden is. Voeg de kruiden toe aan het mengsel en schenk het voorzichtig in de uitgeholde broodjes. Pak je groenten en/of vlees naar keuze erbij en dippen maar! Bron: Lekker en SimpelChocolade dennenappels Ze lijken net echt!Ingrediënten/benodigdheden:9 chocolade biscuits 25 gr boter100 ml melkchoco chipspoedersuikerBereidingswijze: Maal de koekjes fijn en smelt de boter.Voeg de gesmolten boter en melk toe aan de koekjes en meng.Verdeel in gelijke stukken van ieder ongeveer 30 gram.Vorm het mengsel tot een kegelvorm en zet ze op een bord met bakpapier.Steek de choco chips er één voor één rondom in en begin aan de onderkant.Zet de dennenappels minimaal een uur in de koelkast.Bestrooi met poedersuiker en smullen maar! Bron: Wat eet je dan wel?Kruidenboter kaars Normale geurkaarsen zijn zo passé. Deze kruidenboter kaars smaakt precies zoals hij ruikt: lekker! Ingrediënten/benodigdheden:2 pakjes kruidenboter een glas of beker1 lont met de lengte van het glas (zonder wax en metalen onderkant!)broodjes Bereidingswijze: Verwarm de kruidenboter voor zo’n 15 minuten in een pannetje op laag vuur.Dip de lont in de gesmolten kruidenboter en koel kort af zodat de lont rechtop blijft staan. Plaats de lont in het glas en giet voorzichtig de gesmolten kruidenboter in het glas.Laat de kaarsen afkoelen tot ze hard zijn geworden. Om de kaars uit het glas te krijgen doop je het glas kort in heet water.Steek de kaarsen aan! Bron: Jan MagazineBananen kerstpops Deze zijn zo schattig dat je ze bijna niet wilt opeten! Ingrediënten/benodigdheden:papieren rietjesbananenchoco chips rode M&M'saardbeien (snijd het bovenste gedeelte eraf)mini marshmallows (voor de bovenkant van de hoed)normale marshmallows (gesneden in 1/3 voor de basis van de hoed)Bereidingswijze: Snijd de bananen in vieren en prik de bananen op een rietje.Snijd vervolgens een normale marshmallow in drie stukken.Gebruik een van die stukken om bovenop de banaan op het rietje te plaatsen. Plaats daarna een aardbei en een mini-marshmallow daar nog bovenop (voila, je hebt nu een kerstmuts gemaakt!) Voeg tot slot de mini-chocoladechips toe voor de ogen en rode M&M's voor de mond! Bron: Midget MommaKerstboom borrelplankEen kerstboom zag er nog nooit zó smakelijk uit!Ingrediënten/benodigdheden:een grote kegel gemaakt van piepschuimgroot blok kaas voor de ster bovenop de kerstboom handschoenen decoratief bord tandenstokers huishoudfolieverse spinaziekaas, worst, fruit en andere borrelplank-snacks naar keuze Bereidingswijze: Wikkel de huishoudfolie om de grote kegel (op deze manier komt er geen piepschuim in het eten terecht).Prik de kaas, worst, fruit en andere borrelplank-snacks naar keuze op de kegel. Let op: Prik een stuk verse spinazie onder elke snack. Dit geeft het een echte boomuitstraling en verbergt ook de kleur van de kegel. Snijd een stervorm uit de kaas en prik die bovenop de boom. Daar is de piek! Roep je familie en besties maar bijeen en geniet van je borrelplank! Bron: Low Carb Inspirations