VanVelzen

Nederland maakt kennis met VanVelzen als de muzikale improvisator in 'De Wereld Draait Door'. Deze optredens, samen met het succes van'Baby Get Higher' zorgen voor een stroomversnelling

Debuutalbum

In maart 2007 verschijnt VanVelzen's debuutalbum 'Unwind' en de plaat komt binnen op nummer 1.

De twaalf tracks op het album zijn geschreven door VanVelzen, samen met nationale componisten (Bas Kennis, John Ewbank) en internationale componisten (Andreas Johnson, Franzel, Lacy & Kates).

In de laatste maanden van 2007 staat VanVelzen met band na een fantastische festivalzomer op de beste poppodia van Nederland. Ook is er een nieuwe single: 'When Summer Ends'. Deze tweede Top 10 hit is geschreven door VanVelzen en John Ewbank als titelsong voor de film 'Zomerhitte'. Regisseur Monique van de Ven is lovend en regisseert met veel plezier de bijbehorende videoclip.

Gouden Plaat

In 2009 verschijnt 'Take Me in & Hear Me Out', een dubbelalbum dat in twee delen verschijnt. Het stevig klinkende 'Take Me In' verschijnt in mei, het rustigere 'Hear Me Out' in september, inclusief de bonus dvd 'Paradiso Live'. Het album levert vier singles op: 'On My Way', 'Other Side Of Me' 'Love Song' en 'Take Me In'. Eind 2010 ontvang VanVelzen een Gouden Plaat voor het album uit handen van z'n vader. In 2012 scoort hij wederom, ditmaal met het album 'The Rush Of Life'.

Gouden Harp

Inmiddels is VanVelzen getrouwd met zijn jeugdliefde Marloes, is hij vader geworden, heeft hij een Gouden Harp ontvangen, is hij een succesvolle coach bij 'The Voice of Holland' en domineert hij nog steeds de hitlijsten met singles als 'The Rush Of Life' en 'Sing Sing Sing'. Kortom: VanVelzen heeft een carrière om trots op te zijn - of om jaloers op te worden!

Actieoverzicht


Swipe