Simply Red

Simply Red is een Britse band die bestaat uit zanger Mick Hucknall en verschillende achtergrondmusici. Hucknall is vanaf het begin in alle (ook zakelijke) opzichten de leider van de groep. De naam van de band komt deels van Hucknalls passie voor voetbalclub Manchester United (hun shirts zijn rood) en verwijst deels naar Hucknalls weelderige rode haardos.

De band werd oorspronkelijk opgericht als The Frantic Elevators, maar in 1983 doopte Mick de band om in Simply Red. Twee jaar later verscheen ‘Picture book’, het debuutalbum van de groep. ‘Money’s too tight to mention’ en ‘Holding back the years’ waren de grote hits. Opvallend genoeg was Simply Red éérst bij ons succesvol, en pas veel later in het eigen Groot-Brittannië.

Nóg succesvoller was het album ‘Stars’ uit 1992. Opvallend aan het album was dat het in 1992 én in 1993 het bestverkochte album in Groot-Brittannië was. ‘Something got me started’ was de eerste hit van het album.

In de jaren ’90 kon het succes dus niet op voor Simply Red. Nou ja, dat zou je haast denken. Want wie herinnert zich nog het totaal geflopte ‘Love and the Russian winter’, ergens uit 1999…?

Het leek er even op dat Simply Red voorgoed verdwenen was, totdat Mick Hucknall op de proppen kwam met een in eigen beheer opgenomen album: ‘Home’ uit 2003 was een enorme klapper, voordal dankzij de hitsingle ‘Sunrise’. Simply Red was weer helemaal terug, en dit keer kon Mick Hucknall het meeste geld opstrijken. Hij had immers geen last meer van een lastige (en graaiende) platenmaatschappij.

Hij herhaalde dat met het album ‘Stay’ uit 2007, met daarop de single ‘So not over you’. Maar het album en de single floppen. Het is dus weer even terug bij af. Maar Mick zal het worst zijn; die is allang binnen.

Actieoverzicht


Swipe