Simon Webbe

Heb je nog toekomst als je lid bent geweest van een boy band en je wilt in je eentje verder? “Nee”, zou je kunnen zeggen als je kijkt naar al die vruchteloze pogingen van ex-leden van Take That, Boyzone en Westlife. “Ja”, zou je te horen krijgen als je de vraag zou stellen aan Robbie Williams (ex-Take That) of Simon Webbe (ex-Blue).

Simon werd in 1979 geboren. In 2002 vormde hij met drie anderen de Britse boy band Blue, die vooral in eigen land mateloos populair was. In Nederland viel het allemaal wel mee, totdat de groep in 2003 het duet ‘Sorry seems to be the hardest word’ opnam met Elton John.

De single bereikte de eerste plaats en eventjes leek het er op dat Blue net zo groot zou worden bij ons als in Groot-Brittannië, maar dat viel mee – ‘Sorry seems to be the hardest word’ is nog altijd de enige top 10-hit van Blue in ons land.

In 2004 ging Blue uit elkaar, door gebrek aan succes. De ambitieuze Simon wilde in z’n eentje verder en dat leverde hem begin 2006 een enorme hit op met ‘No worries’, die tweemaal platina werd in Engeland. De hit kwam van het album ‘Sanctuary’.

Eind 2006 verscheen het tweede album van Simon Webbe, dat ‘Grace’ heet. ‘Coming around again’ was daarvan de eerste succesvolle single.

Is er nog leven na een boy band? Jawel dus; vraag het maar aan Simon Webbe.

Actieoverzicht


Swipe