Robbie Williams

Robbie Williams was jarenlang de ultieme rockster: hij was opwindend, uitdagend, sexy, ondeugend, knuffelbaar maar vooral érg getalenteerd. Of hij nou een meezinger als 'Let Me Entertain You' uitbracht of een mooie ballad als ‘Angels’, hij maakte er met het grootste gemak een wereldhit van.

Ultieme rockster

Tegenwoordig gaat het allemaal wat moeizamer, maar laten we Robbie niet meteen gaan afschrijven (zoals veel Britse boulevardbladen maar al te graag doen de laatste tijd). Robbie is nog altijd de belichaming van de ultieme rockster, zoals Mick Jagger en David Bowie dat ooit ook waren.

Robbie begon z'n carrière als lid van Take That, de groep die hij in 1995 moest verlaten nadat z'n gedrag een beetje té gortig werd voor de erg jonge fans van de groep. Drank en drugs waren verboden in de groep, maar Robbie kon zich niet aan dat verbod houden. Het resultaat was een voortijdig vertrek.

Moderne klassieker

In 1996 verscheen Robbie’s solodebuut, ‘Life Thru A Lens’. Een paar nummers van de cd werden op single uitgebracht, maar om nou te zeggen dat die wereldhits werden... nou, nee. Voordat de platenmaatschappij in paniek raakte, deden ze een meesterzet: ze brachten vlak voor kerst 1997 een ballad van het album uit op single, in de hoop dat het een kersthit zou worden. De ballad was ‘Angels’, het werd een wereldhit en Robbie’s solocarrière was gered. Want ‘Angels’ werd meteen beschouwd als een moderne klassieker, zo’n plaat die het op álle radiozenders goed doet en die tijdens live-optredens een hoogtepunt is. Na ‘Angels’ volgden alleen nog maar hoogtepunten: top 10-hits, gouden en platina platen, uitverkochte tournees en veel, héél veel publiciteit.

Robbie's optreden in de Royal Albert Hall kunnen we wel vrij legendarisch noemen. Het 'Swing'-concert kwam als vervolg op zijn album 'Swing When You're Winning' uit 2001, zijn eerste album in dit genre. De plaat werd in Robbie's thuisland Engeland zeven keer platina door Sinatracovers zoals 'Mr. Bojangles', 'Mack The Knife' en 'Somethin' Stupid'.

Maar ja, de ene dag ben je een knuffelbaar, de andere dag een zwart schaap. Zo gaat dat in de popmuziek. De Britse kranten maakten in 2006 graag gehakt van het experimentele album 'Rudebox' en Robbie leek zijn populairiteit verloren te zijn. Gelukkig was dit maar tijdelijk. Hij nam een vrij lange lange pauze om pas in 2009 weer terug te keren met het album 'Reality Killed The Video Star' waarvan de single 'Bodies' een grote hit werd.

Terugkeer bij Take That

In 2010 gebeurde het onwaarschijnlijke: Robbie nam voor zijn tweede 'Greatest Hits'-album een duet op met Take That-frontman Gary Barlow. Dat was echter nog maar een voorproefje van wat nog komen ging. Robbie besloot in 2010 om zich weer aan te sluiten bij Take That, de boyband die hij in 1995 verliet.

Eind 2010 bracht Take That samen met Robbie het album 'Progress' uit. Het album brak alle records en ook de tour was in een mum van tijd uitverkocht. Echter was de comeback van Robbie bij Take That van korte duur, want begin oktober 2011 verliet hij voor de tweede keer de band. Niet met ruzie dit keer, gelukkig. "Rob is onze broer en als hij ooit in de problemen zit of even geen Robbie Williams wil zijn, is hij welkom," aldus Take That-bandlid Gary Barlow. Dit zal alleen voorlopig niet gebeuren, want met het album 'Take The Crown' kwam Robbie ook als solo-artiest weer helemaal terug! En dat was te blijken met een uitverkochte show in de Amsterdam Arena in juli 2013.

Privé

Robbie trouwde in 2010 met Ayda Field. Samen kregen ze in 2012 een dochtertje, Teddy.

Tweede 'Swing'-album

En twaalf jaar na zijn eerste 'Swing'-cd heeft Robbie de smaak weer te pakken! Eind december 2013 verscheen de opvolger 'Swings Both Ways'. Het album bevat zowel nieuwe nummers, maar ook oudere liedjes die in een nieuw jasje zijn gestoken. Daarnaast nam Robbie voor de plaat duetten op met Olly Murs, Lily Allen en Michael Bublé. Het is een vrij bijzonder album, want Robbie schreef de nieuwe nummers samen met Guy Chambers. De twee werkten voor dit album voor de eerste keer sinds 2009 weer samen.

Actieoverzicht


Swipe