Richard Marx

Wie kent het niet: je bent jong, je bent fan van je idool en je droomt ervan om hem of haar ooit te ontmoeten. Misschien ben je wel zó verliefd op hem of haar dat je er wel van droomt om met je idool te trouwen. Leuke dromen, natuurlijk, maar ze komen toch nooit uit. Of je moet Richard Marx heten, natuurlijk. Want die is het wél gelukt.

Richard was begin jaren ’80 namelijk heimelijk verliefd op Jennifer Beals, ster van de film ‘Flashdance’. Een paar jaar later, toen hij beroemd was geworden, kreeg hij de kans om Jennifer te ontmoeten. De vonk sloeg over, en een huwelijk van zo’n tien jaar was het gevolg.

Richard Marx’ loopbaan als zanger begon in 1980 op z’n 17de, toen een demo van hem in handen kwam van Lionel Richie. Die lokte hem naar Los Angeles en zei dat Marx het absoluut ging maken. Uiteindelijk bleek Lionel Richard goed te kunnen gebruiken als achtergrondzanger voor z’n eigen platen. En zo was Marx te horen op platen als ‘All night long’ en ‘Running with the night’. Daarna zat het jarenlang alleen maar tegen, omdat niemand belangstelling had voor Richards demo-tape.

Maar in juni 1987 was het raak: hij kreeg eindelijk een platencontract en mocht een debuutalbum maken. De vier singles van het album werden stuk voor stuk top 10-hits in de VS. Dit bleek nog maar het begin. Want echt wereldberoemd (dus ook buiten de VS) werd Richard Marx in 1989 met z’n tweede album, ‘Repeat offender’. Het jaar van z’n Nederlandse hits ook, met ‘Satisfied’ en ‘Right here waiting’. Het was typisch Amerikaanse poprock: een opzwepend nummer hier (‘Satisfied’), een mooie ballad daar (‘Right here waiting’).

In de jaren ’90 ging het heel wat minder met Richard, want wie kent de albums ‘Paid vacation’, ‘Flesh and bone’ en ‘Days in Avalon’ nog? De verkoper in de tweedehands platenzaak, waarschijnlijk.

En dat huwelijk met Jennifer Beals is ook allang op de klippen gelopen. Want niet álle dromen over je idool kunnen uitkomen, natuurlijk.

Actieoverzicht


Swipe