No Doubt

No Doubt is een Amerikaanse alternatieve rock groep, opgeleukt met ska- en new wave-invloeden. Maar ook een band die z’n portie tegenslagen wel heeft gekend.

Neem bijvoorbeeld de dood van bandlid John Spence, vlak voor de grote doorbraak van de band. De meeste groepen zouden er de brui aan hebben gegeven, maar No Doubht ging gewoon door.

De band werd opgericht in december 1986 door een paar studenten aan een middelbare school in Los Angeles. Alle vier waren ze gek op de Britse ska en new wave van de jaren ’80, vooral van bands als Madness en The Specials. Geen wonder dan ook dat No Doubt behoorlijk wat ska- en reggae-invloeden gebruikte in z’n muziek. In de clip van de doorbraakhit ‘Don’t speak’ droeg bandlid Tom Dumont niet voor niets een t-shirt van Madness.

Een andere tegenslag (hoewel dat wat raar klinkt) is het enorme succes van zangeres Gwen Stefani met haar soloplaten. Eigenlijk is dat succes té groot om nog een aparte carrière als zangeres van No Doubt er op na te houden, zodat de band al een tijdje in de pauzestand staat.

Jammer voor de bandleden, maar Gwen heeft de luxe om te kiezen tussen twee succesvolle carrières. Ze heeft dan wel gekozen voor No Doubt (voorlopig dan..) en de nieuwe cd moet in 't begin van 2009 uitkomen, maar verwacht niet dat de geruchten over een definitief einde van No Doubt daardoor zullen verminderen…

Actieoverzicht


Swipe