Sky Radio 101 FM

Nick & Simon

Dat jonge vrouwen garant staan voor enthousiaste fans, is een universeel en tijdloos gegeven. Je zag het al bij de Beatles, in de jaren '90 bij Take That en nu in Nederland ook bij Nick & Simon. Als het op fans aankomt, mogen Nick & Simon meeproeven van een klein beetje Beatlemania.

Een goed geoliede hitmachine

Deze trouwe fans zorgen er niet alleen voor dat hun vele optredens druk bezocht worden, maar ook dat het duo uit Volendam al vaak bovenaan stond in de Single Top 100. Deze lijst wordt samengesteld aan de hand van het aantal verkochte singles. Legale downloads worden hier ook in meegerekend. 'Pak Maar M'n Hand', 'Hoe Lang?', 'Vallende Sterren', 'De Dag Dat Alles Beter Is', 'Lippen Op De Mijne', 'Het Masker/Santa's Party', 'Een Nieuwe Dag' en 'Wijzer (Dan Je Was)' stonden al op de eerste plaats van deze hitlijst. Kortom, het duo is een goed geoliede hitmachine. Eigenlijk alles wat ze uitbrengen, wordt door de fans goed ontvangen.

Fans tevreden houden

Als de fans een keertje niet helemaal tevreden zijn, passen ze de tekst van hun muziek gewoon aan. Zo kwam in het nummer 'De Soldaat', bedoeld voor de troepen in Uruzgan, de hoofdpersoon in eerste instantie om het leven. Maar een slechte afloop, daar houden de meeste vrouwen niet van, dus schreven Nick & Simon een tweede versie: 'De Soldaat, de Hereniging', waar hij gewoon weer lekker (en het voornaamste: levend) thuiskwam.

In de Nederlandse Top 40 hebben Nick & Simon tot op heden nog geen nummer 1-hit gescoord. 'Vandaag', 'Luister' en 'Fier', hun drie laatste albums, hebben wel allebei op de eerste plaats van de Nederlandse Album Top 100 gestaan.

Nick & Simon kregen bekendheid doordat ze vaak te zien waren in de real life soap van Jan Smit. Ze zijn überhaupt niet vies van camera's, want de jongens hebben zelf ook een real life soap gehad en gaan regelmatig mee op vakantie voor de opnames van 'De Zomer Voorbij', waar mede-Volendammers Jan Smit en de 3J's ook in verschijnen. Daarnaast zijn Nick & Simon ook altijd wel in voor een grapje: zo verkleedden ze zich tijdens de Gaypride allebei in klederdracht. Voor dames welteverstaan.

Deel deze pagina: |

Advertentie

Koop je favoriete Beats By Dr. Dre koptelefoon bij Zalando

Luister naar Sky Radio 101 FM

Sky Radio 101 FM Artiest Track titel


De digitale stations van Sky Radio

Have I Told You Lately
Sky Radio Lovesongs Van Morrison Have I Told You Lately
Sky Radio Hits Clean Bandit feat. Jess Glynne Rather Be
Maison A La Mer
Sky Radio Lounge Lemon in July Maison A La Mer
Genie In A Bottle
Sky Radio 90's Christina Aguilera Genie In A Bottle
Wild World
Sky Radio Summerhits Maxi Priest Wild World