Nick & Simon

Dat jonge vrouwen garant staan voor enthousiaste fans, is een universeel en tijdloos gegeven. Je zag het al bij de Beatles, in de jaren '90 bij Take That en nu in Nederland ook bij Nick & Simon. Als het op fans aankomt, mogen Nick & Simon meeproeven van een klein beetje Beatlemania.

Een goed geoliede hitmachine

Deze trouwe fans zorgen er niet alleen voor dat hun vele optredens druk bezocht worden, maar ook dat het duo uit Volendam al vaak bovenaan stond in de Single Top 100. Deze lijst wordt samengesteld aan de hand van het aantal verkochte singles. Legale downloads worden hier ook in meegerekend. 'Pak Maar M'n Hand', 'Hoe Lang?', 'Vallende Sterren', 'De Dag Dat Alles Beter Is', 'Lippen Op De Mijne', 'Het Masker/Santa's Party', 'Een Nieuwe Dag' en 'Wijzer (Dan Je Was)' stonden al op de eerste plaats van deze hitlijst. Kortom, het duo is een goed geoliede hitmachine. Eigenlijk alles wat ze uitbrengen, wordt door de fans goed ontvangen.

Fans tevreden houden

Als de fans een keertje niet helemaal tevreden zijn, passen ze de tekst van hun muziek gewoon aan. Zo kwam in het nummer 'De Soldaat', bedoeld voor de troepen in Uruzgan, de hoofdpersoon in eerste instantie om het leven. Maar een slechte afloop, daar houden de meeste vrouwen niet van, dus schreven Nick & Simon een tweede versie: 'De Soldaat, de Hereniging', waar hij gewoon weer lekker (en het voornaamste: levend) thuiskwam.

Eindelijk een nummer 1-hit

Het duurde een paar jaar, maar dan heb je ook wat. Ondanks hun zeer succesvolle liedjes hebben Nick & Simon in de Nederlandse Top 40 tot op heden pas één nummer 1-hit gescoord. Met 'Julia' vestigden ze ook meteen een wereldrecord! Ze brachten het nummer namelijk binnen 24 uur uit. Tegelijkertijd brachten ze met dat liedje nog 153 alternatieve singles met verschillende vrouwennamen uit. En ook al hebben ze pas één nummer 1-hit te pakken, het duo hoeft zich nergens voor te schamen. Hun albums 'Vandaag', 'Luister', 'Fier', 'Symphonica in Rosso', 'Sterker' en hun nieuwste album 'Herinneringen - Het beste van Nick & Simon' bereikten namelijk allemaal de hoogste positie in de Nederlandse Album Top 100.

Op de buis

Nick & Simon kregen bekendheid doordat ze vaak te zien waren in de real life soap van Jan Smit. Ze zijn überhaupt niet vies van camera's, want de jongens hebben zelf ook een real life soap gehad en gaan regelmatig mee op vakantie voor de opnames van 'De Zomer Voorbij', waar mede-Volendammers Jan Smit en de 3J's ook in verschijnen. Daarnaast zijn Nick & Simon ook altijd wel in voor een grapje: zo verkleedden ze zich tijdens de Gaypride allebei in klederdracht. Voor dames welteverstaan.
Het duo verscheen helemaal vaak op televisie toen ze besloten een plek in de jury in te nemen bij 'The Voice Of Holland' en 'The Voice Kids'. En dat was een succesvolle zet, want de heren waren erg populair bij de deelnemers en loodsten hun talenten meerdere keren naar de finale van het programma.

Optredens

Naast hun televisieoptredens trad het duo uiteraard ook 'gewoon' op. Hun 'Symphonica in Rosso'-concerten uit 2011 zorgden ervoor dat de mannen de smaak van het optreden in grote zalen te pakken kregen. Vlak voor de feestdagen staan Nick & Simon namelijk in Ahoy Rotterdam voor hun grote kerstshow, 'Christmas With Nick & Simon'. En vanaf februari 2015 gaat het Volendamse duo de theaters in voor hun theatertour 'Herinneringen'. Het is dus wel duidelijk dat we nog een hoop gaan horen van deze mannen!

Actieoverzicht


Swipe