Natasha Bedingfield

De Britse zangeres Natasha Bedingfield werd op 26 november 1981 geboren in Sussex, Engeland. Het talent had ze niet van een vreemde: ze is immers de zus van Daniel Bedingfield, die eind jaren ’90 een paar grote hits had. Hij is alweer een beetje vergeten; zij is nog altijd beroemd. Ook al hebben sommige van haar hits merkwaardige titels.

Natasha zag het succes van haar broer met lede ogen aan, maar concentreerde zich in die periode op haar studie psychologie. Eenmaal klaar kwam Natasha er achter dat ze muziek tóch leuker vond dan psychologie, waardoor ze in 2003 een platencontract tekende.

Een jaar later komt de single ‘Single’ uit, die het alleen in Engeland goed deed (en sowieso een prijs verdient voor de meest originele titel voor een hitsingle ooit). In Nederland en andere Europese landen brak ze door met haar tweede single, ‘These Words’, dat in 2004 de vierde plaats in de Top 40 haalde.

Nog meer hits waren ‘Unwritten’ en ‘I Bruise Easily’. In de VS viel ze op omdat haar singles ook daar hits werden. Opvallend, omdat het voor Britse artiesten de laatste jaren vrijwel onmogelijk is om nog grote hits te scoren. Natasha was de eerste Britse zangeres in een paar jaar die de top 10 van Amerika haalde.

In 2007 verscheen haar album ‘N.B.’. Voor de rest vult ze haar leven met haar lidmaatschap van de Londense Pinkstergemeente, een kerk waarvoor ze ook al een paar nummers heeft opgenomen. “Ik ben er trots op bij die kerk te horen,” heeft ze gezegd. Bovendien schoorde ze in 2007 hits met 'Soulmate' en ‘I Want To Have Your Babies’. Alweer een plaat met een merkwaardige titel. Natasha houdt er kennelijk van.

Nadat ze met Justin Timberlake op tournee was geweest, op het podium had gestaan met onder anderen Mariah Carey en Beyoncé en mee mocht zingen met Rascal Flatts en Nicki Minaj, vond Natasha het in 2011 tijd om weer een nieuw album uit te brengen. 'Strip Me Away' werd het resultaat, waarvan 'Pocketful Of Sunshine' een aardige hit werd. Voor de feestdagen nam ze de single 'Shake Up Christmas' op, die nu te horen is op Sky!

Actieoverzicht


Swipe