Natalie Imbruglia

Wat is het toch met al die soap-acteurs en actrices die met alle geweld een zangcarrière willen naast hun acteercarrière? Zijn ze met één carrière dan niet tevreden, zou je bijna denken. Feit is dat veel soapies de gok wagen. Natalie Imbruglia, bijvoorbeeld.

Torn

Net als enkele andere Australische artiesten zoals Jason Donovan en Kylie Minogue, begon Natalie Imbruglia haar carrière in de soap 'Neighbours'. In 1996 verliet ze de populaire serie om in Engeland het geluk te zoeken. Als zangeres, welteverstaan, met als resultaat de single 'Torn' die in 1997 uitkwam.

'Torn’ was van oorsprong een Amerikaans nummer van de band Ednaswap. Later werd het nog gecoverd door de Deense Trine Rein, zodat Natalie's versie de derde was. Maar wel de eerste die een hit werd, want 'Torn' stond eind 1997 op de tweede plek in de Nederlandse Top 40. Later volgde de rest van de wereld; zo was 'Torn' in 1998 de meest gedraaide plaat op de Amerikaanse radio.

Het debuutalbum 'Left Of The Middle' verscheen tegelijkertijd en bereikte in Nederland al snel de eerste plek van de Album Top 100. De overige singles van het album werden geen hits in ons kikkerlandje, maar in Engeland scoorde ze ook nog een hit met het nummer 'Big Mistake'.

Eendagsvlieg

Het duurde drie jaar voordat ze met een nieuwe plaat kwam. Dat was ‘White Lillies Island' in 2001. Het leverde haar in Engeland de hits 'That Day' en 'Wrong Impression' op. Maar het Nederlandse publiek hoorde eigenlijk liever ‘Torn’ dan de andere liedjes van Natalie, zodat de zangeres in ons land een eendagsvlieg is gebleven.

Logisch dan ook dat Imbruglia haar oude vak maar weer oppakte. In 2002 speelde ze met Rowan Atkinson in de komische film 'Johnny English'. De film werd een groot succes en Natalie stond hierdoor opeens weer in de schijnwerpers. Daarom bracht ze snel het album 'Counting Down The Days' uit, maar dit album kwam niet verder dan halverwege de Nederlandse Album Top 100.

Eigen platenlabel

In 2007 werden haar grote hit 'Torn' en een handvol flops bij elkaar gezet op het album 'Glorious: The singles 1997-2007'. Het album verkocht aardig, maar ook niet meer dan dat. Een voordeel was wel dat ze nu geen platencontract meer had, waardoor ze haar eigen platenlabel 'Malabar Records' kon oprichten.

In 2009 bracht ze op haar eigen label het album 'Come To Life' uit, waarop ze onder andere samenwerkte met Chris Martin van Coldplay. Echter leverde dit album geen hits op en werd in veel landen niet eens uitgebracht. Of ze ooit weer een monsterhit als 'Torn' scoort, lijkt helaas met elk album onwaarschijnlijker te worden.

Actieoverzicht


Swipe