Milow

Drie jaar geleden was Milow een succesvolle singer-songwriter in de Benelux. Hij had enkele hits op zijn naam staan en wat muziekprijzen gewonnen. Een leuke prestatie, maar niet meer dan dat.

Toen kwam 'Ayo Technology', en binnen de kortste keren kende de hele wereld het nummer. Kanye West riep zichzelf uit als fan en de track klom overal de hitlijsten in. Opeens veranderde alles. Milow ging op tournee, deed meer dan driehonderd optredens in twintig landen, stond op bekende festivals in heel Europa en speelde voor uitverkochte zalen.

Doe-het-zelver

Milow bewees dat hij een getalenteerd verhalenverteller is, met een unieke stem en bijpassende podiumuitstraling. Maar ook met een verfrissende doe-het-zelf mentaliteit: hij is zijn eigen manager, labelbaas en muziekuitgever. Deze workaholic is vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week artiest. "Voor mij gaat het om passie, toewijding en keihard werken," zegt hij simpel. Wie denkt dat hij door zijn succes naast zijn schoenen gaat lopen, heeft het mis. Milow is gewoon gebleven, bescheiden zelfs, en dat maakt hem een sympathieke Vlaming in plaats van een verwende ster. Hij is de eerste om toe te geven dat zijn internationale succes hem ook maar overviel.

"Ik kwam terecht in een paradoxale wereld," herinnert Milow zich die periode achteraf. "Eigenlijk wilde ik het liefst naar huis terugkeren en nieuwe nummers schrijven, maar opeens tourde ik de hele wereld over. Ik kreeg simpelweg niet de kans om naar huis te gaan. Dus begon ik tussen concerten door maar liedjes te schrijven." Hij greep de lange wachttijden aan om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Schreef tussen soundcheck en optredens, tussen catering en tv-optredens en terwijl hij onderweg was naar de volgende concertzaal.

North And South

In april 2011 bracht Milow zijn nieuwste album 'North And South' uit, met daarop elf prachtige liedjes. "Deze nummers gaan over extremen, over de hoogte- en dieptepunten van dit leven. Over het leven met al zijn tegenstellingen en de keuzes tussen absolute contrasten die we elke dag maken," legt Milow uit. Maar de nummers gaan ook vooral over hemzelf. Nergens vind je persoonlijkere liedjes dan op 'North And South'.

'You And Me (In My Pocket)' is de eerste single van het album, een prachtig liedje met een mooie luchtigheid erin. De inspiratie kwam van Paul Simons album 'Graceland' en werd gecombineerd met slimme woordspelingen en een catchy poparrangement. Benieuwd naar dit nummer? Luister dan naar Sky Radio 101 FM, want daar hoor je de single regelmatig voorbij komen. En wil je Milow live bewonderen? Dan heb je mazzel, want hij geeft binnenkort een Sky Radio Beachconcert!

Actieoverzicht


Swipe