Mika

Eigenlijk was hij een zucht van verlichting in de popmuziek. En iedereen zou dat moeten weten. Want elke zwartkijker die wel eens sombert dat de popmuziek van tegenwoordig niets meer voorstelt, moet maar eens zijn cd opzetten. Om er vervolgens achter te komen dat er nog wel dégelijk wat vrolijks te beleven valt in de wereld van de simpele, pure pop.

We hebben het over Mika, de man die in 2007 zo'n beetje in z'n eentje de inboedel uit de erfenis van Robbie Williams heeft overgenomen. Want waar Robbie verdwaald was in het wilde leven van een rockster, was Mika fris, nieuw en vers.

Campy

Al met de eerste paar seconden van zijn debuut-cd 'Life In Cartoon Motion' weet je al dat het een vrolijke lichtgewichtplaat is die zó verslavend is dat je hem de rare maniertjes al snel vergeeft. Want met z'n eerste single, 'Grace Kelly' uit begin 2007, werd Mika nog wel wat beschuldigd van maniertjes - hij zou teveel neigen naar de campy kant van Freddie Mercury en The Scissor Sisters. Maar al snel bleek dat Mika toch vooral een éigen geluid had, dankzij erg aanstekelijke htisingles als 'Love Today', 'Big Girl (You Are Beautiful)' en zijn nummer 1-hit 'Relax (Take It Easy)'.

Héél veel talent

Mika werd in 1983 geboren als Mica Penniman in Libanon. Later verhuisde hij naar Londen, waar hij werd aangenomen op het erg exclusieve Royal College of Music. Daar kom je alleen maar als je héél veel talent hebt. In het geval van Mika lag (en ligt) dat talent bij zang en piano; zo heeft hij al verschillende keren opgetreden in opera-producties in Londen en andere Britse steden.

Maar z'n hart lag toch meer bij de popmuziek, zodat hij voortijdig z'n studie beëindigde om zich helemaal te kunnen storten op z'n popcarrière. En wat een geluk dat 'ie dat heeft gedaan. Want zonder hem zou de popmuziek er heel wat soberder uit zien. En dan zouden al die zwartkijkers toch gelijk hebben gehad.

Actieoverzicht


Swipe