Maroon 5

Maroon 5 is een Amerikaanse pop/rockband uit Los Angeles, onder leiding van zanger Adam Levine, die in 1997 is begonnen als de garagerockband Kara’s Flowers. Die maakte maar één album, ‘The Fourth World’, maar dat flopte.

Na het verlaten van platenmaatschappij Reprise Records gingen de bandleden naar verschillende scholen in de Verenigde Staten. Hier ontdekten zij nieuwe muziekstijlen om hun eigen werk mee te verrijken, zoals Motown, pop, r&b, soul en gospel. Toen in 2001 ene James Valentine van de band Square bij de groep kwam, werd de naam veranderd in Maroon, en daarna in Maroon 5.

Songs About Jane

De band tekende een wereldwijde deal met BMG en nam in 2004 ‘Songs About Jane’ op, genoemd naar de vriendin van Adam Levine die op het punt stond zijn ex-vriendin te worden. De grote hit van dit album werd ‘This Love’, dat in 2005 goed was voor een top 3-notering. Later volgde nog ‘She Will Be Loved’ en ‘Sunday Morning’.
 
Vooral ‘This Love’ werd een enorme radiohit in Europa en de VS, maar de band heeft zich aardig weten te ontworstelen van het predikaat ‘eendagsvlieg’. Want hun singles daarna werden stuk voor stuk grote hits, zoals ‘Makes Me Wonder’ en ‘Wake Up Call’.

Lage opnamefrequentie

Maroon 5 produceert niet aan de lopende band albums, want in 2010 zijn ze eindelijk aan hun derde studioalbum als Maroon 5 toe: 'Hands All Over', waarvan de eerste single 'Misery' in juni uitgebracht werd. Het heeft dan acht jaar geduurd om drie studioalbums op te nemen. De lage opnamefrequentie zal er waarschijnlijk aan liggen dat Maroon 5 vaker op het podium te vinden is dan in de studio. In september 2006 werd dat de originele drummer Ryan Dusick dan ook te veel, omdat hij last kreeg van een oude blessure. Hij verliet de band en Matt Flynn nam zijn plaats in.

Om 'Hands All Over' te promoten, tourde Maroon 5 weer een tijd lang rond. Leadzanger Adam Levine heeft echter wel laten doorschemeren dat hij denkt dat de band geen lang leven meer beschoren is. Uiteindelijk, zegt hij, wil hij een ander persoon worden en wil hij voorkomen dat hij net als de Rolling Stones nog steeds op z'n vijftigste op het podium staat.

Moves Like Jagger

Toch is het einde van de band nog niet in zicht. Na een succesvolle samenwerking met Rihanna in 2008 met 'If I Never See Your Face Again' is het in 2011 de beurt aan Christina Aguilera. Samen met haar scoort Maroon 5 een enorme hit met 'Moves Like Jagger'.

Actieoverzicht


Swipe