Lucie Silvas

Waar zou Lucie Silvas geweest zijn zonder Marco Borsato? Of liever gezegd: waar zou Lucie’s carrière geweest zijn zonder de hulp van Marco? Misschien niet zo ver als dat die carrière nu is, kunnen we wel stellen. Want was het niet dankzij Marco dat Lucie haar enige nummer 1-hit had in ons land met ‘Everytime I think of you’?

Lucie Silvas werd geboren op 4 september 1977 in het Britse Surrey. Ze begon haar carriere ooit als achtergrondzangeres bij ex-Take That-zanger Gary Barlow. Maar ze wilde liever zélf op de voorgrond staan, en tekende in 2000 dan ook een solocontract bij platenmaatschappij EMI. Haar single ‘It’s too late’ flopte en Lucie stond weer op straat. Ze vond haar troost in het schrijven van liedjes voor anderen, onder wie Kelly Clarkson, Gareth Gates, Liberty X en Rachel Stevens.

In 2004 tekende Lucie een contract bij Mercury Records waar haar debuutalbum ‘Breathe in’ zou verschijnen. In april 2005 kwam de plaat uit, en hij werd een enorme hit. ‘What you’re made of’ – een mooie pianoballad van de plaat – werd haar eerste Nederlandse hit. ‘Breathe in’ werd vervolgens eveneens een hit. Het album stond bij ons ruim anderhalf jaar in de Album Top 100, met de nummer 1 als hoogste notering.

Hierna hield Lucie zich bezig met promotie-optredens in Duitsland, Spanje en Nederland. Zo ontstond het idee om Metallica’s ‘Nothing else matters’ te coveren en dat werd haar grootste hit op eigen kracht in Nederland: eind 2005 stond-ie op nummer 12 in de Top 40. In 2006 gaf Lucie in Utrecht haar eerste concert in Nederland, kort daarna haar tweede in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

In oktober van dat jaar verscheen haar tweede album, ‘The same side’, dat al na 1 dag goud was. Dat was mede te danken aan de single ‘Everytime I think of you’, die Lucie met Marco Borsato had opgenomen. Een slimme zet natuurlijk van de platenmaatschappij, want al zingt Marco een duet met een valszingende kraai dan wordt het nog een hit (niet dat Lucie vals zingt, natuurlijk, want ze zingt prachtig).

‘The same side’ is inmiddels lang en breed platina. In de zomer van 2007 kwam ze naar Nederland voor een tweede reeks concerten. Na afloop van een show in Amsterdam werd ze ten huwelijk gevraagd door haar vriend, waarop ze ‘ja’ zei. Tussen de trouwbedrijven door vindt ze 2008 ook nog de tijd om haar derde album op te nemen, heeft ze beloofd.

Actieoverzicht


Swipe