Lisa Lois

Dat een talentenjacht winnen op televisie niet blijft bij maar één hitje of een musicalcarrière, daar is Lisa Lois het voorbeeld van. De zangeres uit Wageningen, die officieel Lisa Hordijk heet, won in 2009 het programma X-Factor en gaat een glansrijke carrière in de popmuziek tegemoet.

Voordat Lisa doorbrak met haar winst in X-Factor, had ze al aardig wat ervaring opgedaan in bandjes, op de Rock Academie in Tilburg en later op de Herman Bood Academie in Utrecht. Het podium was haar dan ook niet vreemd. Maar ook na haar winst is ze behoorlijk aan de weg blijven timmeren.

Hallelujah

De single die met haar winst werd uitgebracht, een cover van Leonard Cohen's 'Hallelujah', kwam op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 terecht en bleef daar gelijk vier weken staan. Daarmee was het de meest succesvolle single van een winnaar van een talentenjacht ooit. Daarna is Lisa Lois niet stil blijven zitten, want van haar debuutalbum 'Smoke' zijn inmiddels al heel wat singles uitgebracht, zoals 'Promises Promises' en 'No Good For Me'. Haar debuutalbum is in Londen geproduceerd door een team dat onder meer werkte aan cd's van Lily Allen, Seal en Dannii Minogue.

Omverblazen

Zo zegt Lisa zelf over haar album op haar website: "'Smoke' vind ik te gek, juist omdat die er net niet echt tussen past. Het is een beetje een buitenbeentje. Ik vind de sfeer, de muziek en de tekst heel mooi. Maar 'Owe It All To You' is mijn allergrootste favoriet. Dat is het knalnummer op het album, met flinke uithalen, veel power. Het is heel bombastisch. Ik vind het leuk om mensen omver te blazen met mijn stem, maar wilde op dit album ook laten zien dat ik heel ingetogen kan zingen en een verhaal kan vertellen."

Breaking Away

Haar tweede album, 'Breaking Away', is het creatieve eindresultaat van een intense periode, waarbij Lisa's relatie werd verbroken en ze aan een hele nieuwe, spannende fase als zangeres begint. "'Breaking Away' is absoluut een break-up-plaat, maar vooral ook een nieuw startpunt voor mij. Ik wil met dit album vooral laten zien dat ik geen popster ben, maar een muzikant," aldus Lisa.

Actieoverzicht


Swipe