Lady Gaga

Lady Gaga wordt geboren als Stefani Joanne Angelina Germanotta in maart 1986. Zoals haar naam al doet vermoeden, is haar familie Italiaans. Ze groeit echter op aan de Lower East Side van Manhattan. Al op jonge leeftijd komt ze in aanraking met muziek. Toen ze vier was leerde Stefanie al piano spelen en op haar dertiende had ze al haar eerste nummer geschreven.

Nog maar twintig is ze, als ze wereldhits schrijft voor onder andere Britney Spears en The Pussycat Dolls. Niet veel later sleept ze zelf een platencontract in de wacht en wordt haar artiestennaam 'Lady Gaga', naar het nummer 'Radio Gaga' van Queen.

Debuutsingle

In april van 2008 komt haar debuutsingle uit, 'Just Dance'. Het nummer wordt een regelrechte hit. In september 2008 volgt Lady Gaga's debuutalbum 'The Fame', waar veel verschillend werk op staat. Je vindt er zowel invloeden van urban en reggae terug, als alternatieve- en popsongs.

De nieuwe Madonna

Vrijwel alle singles die van dit album worden uitgebracht, worden wereldhits. 'Pokerface', 'Eh Eh (Nothing Else I Can Say)', 'LoveGame', en 'Paparazzi' behalen wereldwijd de hoogste regionen van de hitlijsten en gaan gepaard met spectaculaire videoclips. Ze sleept vele prijzen in de wacht, haalt het nieuws met scherpe uitspraken en vreemde outfits en wordt door de pers bestempeld als 'de nieuwe Madonna'.

Eind 2009 verschijnt 'The Fame Monster', een re-release van 'The Fame' met maar liefst acht nieuwe nummers. 'Bad Romance', de eerst single, wordt een daverend succes. Samen met Beyoncé scoort ze een hit met het nummer 'Telephone' en zorgt voor opschudding met de bijbehorende videoclip. Alles wat Lady Gaga aanraakt schijnt in goud te veranderen, zo lijkt het.

Ongekend succes

Begin 2011 verschijnt de eerste single van Gaga's nieuwste album, 'Born This Way'. Het nummer mag dan veel lijken op 'Express Yourself' van Madonna, het wordt wereldwijd een enorme hit. Ook het album 'Born This Way' doet het fantastisch en levert nog meer hits op, waaronder 'Judas' en 'Edge Of Glory'.

Eind 2013 verschijnt haar album 'ARTPOP', waarvan de eerste single 'Applause' direct een grote hit wordt. Ook werkt ze in dit jaar samen met R.Kelly voor de single 'Do What U Want'. In 2014 neemt ze een compleet album op met legende Tony Bennett. Aan de succesvolle carrière van Lady Gaga komt dus voorlopig nog geen einde!

Actieoverzicht


Swipe