Lady Antebellum

Lady Antebellum was dé grote verrassing van 2010. De band scoorde dat jaar een megahit met de single 'Need You Now'. In de VS brak Lady Antebellum elk denkbaar record met de single 'Need You Now' en het gelijknamige album.

Wekenlang stonden ze op één in de single- en de albumcharts. Ze verkochten meer dan twee miljoen albums en drie miljoen singles en wonnen een Grammy Award.

Doorbraak

Begin 2010 maakte Nederland kennis met het trio Hillary Scott, Charles Kelley en Dave Haywood door hun single 'Need You Now' en het gelijknamig album. Charles Kelley neemt binnen Lady Antebellum de leadzang voor zijn rekening, Dave Haywood tekent voor gitaar, piano en mandoline en Hillary Scott is leadzangeres. Met z'n drieën zorgen ze voor de achtergrondzang. Ze werden op een kruiwagentje de muziekindustrie in gebracht, want Scott is de dochter van countryzangeres Linda Davis en Charles Kelley heeft een succesvol zingende broer: Josh Kelley.

Country met een popsausje

De band is in 2006 opgericht in Nashville, Tennessee. En hoe kan het dan ook bijna anders dat je als band de countrykant op gaat? Dit countrystempeltje legt de band in de VS geen windeieren, want ze hebben immers al de nodige prijzen en nominaties in countrylijsten binnengesleept. In Europa valt de échte countrymuziek vaak toch iets minder in de smaak en vandaar dat er voor Europa een popsausje over de nummers is gegoten. Daardoor klinken deze mixen iets minder 'country'.

En, zo zal men zich vast wel eens afvragen: waar komt die naam toch vandaan? Het verhaal gaat dat er een fotosessie was bij een huis dat in de karakteristieke 'antebellum (naoorlogse) architectuur' was gebouwd. Deze stijl is kenmerkend voor het zuiden van de Verenigde Staten. En zoals dat wel vaker gaat en ook hier het geval was, hoeft iemand maar te roepen: "Hé, Antebellum, da's een mooie bandnaam."

Vijf Grammy's en een nieuw album

Nadat ze begin 2011 maar liefst vijf Grammy Awards mee naar huis mochten nemen, doken Hillary, Charles en Dave voor een aantal maanden de studio in om ongestoord te werken aan hun nieuwe album. 'Own The Night' werd het resultaat en bereikte de eerste plaats in de Amerikaanse albumlijst. Inmiddels heeft de band ook hun eerste kerstalbum uitgebracht, 'On This Winter's Night'. Ook deze plaat gaat weer als zoetje broodjes over de toonbank!

Actieoverzicht


Swipe