Katy Perry

Katy Perry zat in het begin van haar carrière helemaal niet in de hoek van de popmuziek. Onder haar eigen naam Katy Hudson bracht zij in 2001 namelijk haar eerste album uit: een gospelalbum. Geen wonder, aangezien ze in een streng gelovige omgeving is opgegroeid en alleen naar gospel mocht luisteren.

Het album werd geen succes. En om verwarring met actrice Kate Hudson te voorkomen, nam ze daarna een andere naam, Katy Perry, aan. Voor het gemak liet ze ook gelijk het gospelgenre vallen om verder te gaan in de popmuziek. Tot grote onvrede van haar ouders overigens.

I Kissed A Girl

Ze steeg rap naar de top met haar single 'I Kissed A Girl', die in twintig landen over de hele wereld verspreid op de eerste plaats in de hitparades stond. 'Hot 'n Cold', de tweede single, bleef net als 'I Kissed A Girl' twee weken op nummer één staan.

Teenage Dream

Haar tweede album 'Teenage Dream' uit 2010 gaat nog steeds als zoete broodjes over de toonbank. De eerste single 'California Gurls' deed het erg goed in de hitlijsten, en ook de tweede single 'Teenage Dream' werd wereldwijd een grote hit. Ook scoorde ze een megahit met het nummer 'Firework', mede dankzij de spectaculaire videoclip.

In tegenstelling tot andere jonge popartiesten, heeft Perry zelf behoorlijk wat in de melk te brokkelen als het gaat om haar nieuwe singles. Ze schrijft met haar gitaar haar eigen nummers en geeft zo een voorzet voor de producers. Daarnaast helpt ze ook een handje mee met de productie.

Blauw haar

En waar zou je Katy Perry nog meer van kunnen kennen? Ondanks dat ze netjes en gelovig is opgevoed, kun je de zangeres tegenkomen in behoorlijk kleurrijke kleding, tot blauw haar aan toe. En anders ken je haar misschien uit de film van 'The Smurfs' (waar ze de stem van Smurfin voor haar rekening neemt) of haar breed gepubliceerde relaties met Russell Brand en John Mayer. Of je kent haar van recente hits als 'Roar' en 'Walking On Air' natuurlijk!

Actieoverzicht


Swipe