Kane

1998, Dennis van Leeuwen en zijn reggae bandje 'Er Was Eens' moeten spelen in een strandtentje dat 'Mecca' heet. De eigenaar van de tent, Dinand Woesthoff, raakt aan de praat met Dennis en ze komen er achter dat ze dezelfde muzikale ambities hebben. Nog geen jaar later waren ze overal te horen op de radio met hun eerste single 'Where Do I Go Now'.

Hun eerste plaat 'As long as you want this' werd flink de lucht in geprezen door allemaal radiostations en al snel werd Kane geliefd bij het grote publiek. in 2000 werden ze op de TMF Awards gekozen tot Beste Rockgroep. Na hun Tour werd de band ook nog eens op MTV Europe Music Awards twee keer (2000 en 2001) gekozen tot Beste Nederlandse Act.

Vanaf die kick-start in het begin is de band alleen maar gestegen in populariteit en anno 2008 hebben ze 5 nummer 1 hits, 3 albums en een ontelbaar aantal Awards op hun naam staan. Op hun laatste album 'Everything You Want' is de band een andere richting in geslagen qua sound, de muziek heeft electronische geluidjes en beats gekregen en is wat ruiger geworden. Maar dat vinden de fans helemaal niet erg.

Actieoverzicht


Swipe