John Mayer

John Clayton Mayer is een Amerikaans gitarist en singer/songwriter. Na afbreken van zijn studie op het Berklee College of Music verhuisde hij in 1997 naar Atlanta, Georgia waar hij zijn talent doorontwikkelde en naam begon te maken.

Mayer begon zijn carrière voornamelijk met het spelen van akoestische rock, maar schoof langzamerhand naar het bluesgenre. In 2005 speelde hij dan ook met bluesartiesten als B.B. King, Buddy Guy en Eric Clapton. Zijn album 'Continuum', uitgebracht in oktober 2006, getuigt het meest van zijn liefde naar blues. Het betekende zijn wereldwijde doorbraak en leverde hem twee Grammy's op.

Heuvels van Hollywood

Voor het schrijven van zijn nieuwe album 'Battle Studies' huurde Mayer een huis in de heuvels van Hollywood in Californië waar hij leefde en werkte gedurende zes maanden. Om zich optimaal te kunnen concentreren en in te leven in het schrijven van nieuwe nummers liet hij het huis ombouwen in een heuse 'muziekstudio'. Tijdens het schrijven van zijn album hield hij zijn fans op de hoogte door het plaatsen van video’s en foto's, aantekeningen en teksten op zijn blog. Het leverde hem uiteindelijk hits op als 'Heartbreak Warfare', 'Perfectly Lonely' en 'Half Of My Heart', een duet met Taylor Swift.

Poliep

In 2011 werd bij John Mayer een poliep ontdekt op zijn stembanden, waar hij voor onder het mes moest. Nadat de poliep was verwijderd, heeft John hard gewerkt aan het album 'Born And Raised' met daarop de bescheiden hitsingle 'Shadow Days'. Een uitgebreide tournee volgde, waarna John geïnspireerd raakte om vrij snel nog een album op te nemen, 'Paradise Valley'. Mede dankzij de grappige videoclip werd de single 'Paper Doll' direct een flinke hit!

Actieoverzicht


Swipe