Jason Mraz

Als je aan de zomer van 2008 denkt, denk je uiteraard aan het liedje 'I'm Yours' van Jason Mraz. Denk je aan de lente van 2012, dan neurie je automatisch zijn hit 'I Won't Give Up'. Wie is toch deze Amerikaanse singer-songwriter met die aanstekelijke liedjes en die aparte achternaam?

Jason Mraz groeide op in het Amerikaanse plaatsje Mechanicsville, Virginia. Ondanks het feit dat zijn ouders al vroeg uit elkaar gingen, had de jonge Jason een fijne jeugd. "Mechanicsville is heel erg Amerikaans. Een kerk op elke hoek van de straat, geen criminaliteit en geen drugsgebruik. Een goede plek om op te groeien," aldus Jason.

Doorbraak

In 2001 bracht Jason in eigen beheer zijn eerste album uit, 'Live At Java Joe's'. Het was een live-registratie van een kleinschalig concert in een cafeetje in San Diego, waar ooit zangeres Jewel haar doorbraak maakte. De platenbaas van Elektra Records kreeg interesse in de vrolijke liedjes en de mooie stem van Mraz en bood hem een platencontract aan. Dit resulteerde in het album 'Waiting For My Rocket To Come' met daarop de bescheiden hitjes 'The Remedy (I Won't Worry)' en 'You And I Both'.

Het échte succes bleef echter uit, totdat hij in het voorprogramma stond van Tracy Chapman en Alanis Morissette. Het Amerikaanse publiek was laaiend enthousiast over de muziek van Mraz en rende dan ook massaal naar de winkel toen het album 'Mr. A-Z' uit kwam. Een uitgebreide tournee door Amerika volgde, waarbij hij avond aan avond nieuwe hits als 'Wordplay' en 'Geek In The Pink' ten gehore bracht. In Amerika werd hij met de dag populairder, maar een doorbraak in Europa wilde nog niet echt lukken.

I'm Yours

Dit veranderde met de komst van de single 'I'm Yours', de voorloper van Jason's derde album 'We Sing. We Dance. We Steal Things.'. Aanvankelijk was het nummer een b-kantje van het album 'Mr. A-Z', maar gezien de positieve reacties tijdens concerten besloot Jason het nummer op single uit te brengen. Een slimme zet, want het nummer werd wereldwijd een enorme hit. Meer hits als 'Lucky' (een duet met Colbie Caillat) en 'Make It Mine' volgden, hij ontving twee Grammy Awards en een uitgebreide tournee bracht Jason Mraz onder andere naar Nederland.

Begin 2012 herhaalde Mraz het succes van 'I'm Yours' nogmaals, ditmaal met het aanstekelijke nummer 'I Won't Give Up' van het album 'Love Is A Four Letter Word'. En ook in 2014 gooit hij hoge ogen met het album 'YES!' en de aanstekelijke single 'Hello, You Beautiful Thing'.

Het moge duidelijk zijn: Jason Mraz bezit het recept voor goede popliedjes. En gelukkig heeft hij zelf ook alle ingrediënten in huis: meezingbare teksten, heerlijk gitaarspel en een betoverende stem.

Actieoverzicht


Swipe