Heart

Heart is een Amerikaanse band uit Seattle, rond de twee zusjes Ann en Nancy Wilson, opgericht medio jaren ‘70. De carrière van Heart valt uiteen in twee delen, de jaren '70 en de jaren '80/'90, een overgang die gepaard ging met het wegtrekken van drie muzikanten. De altijd prominent aanwezige Wilson-zusjes bleven de spilfiguren, ook bij de latere samenstellingen van de band.

In de jaren 1975-1977 had Heart met albums als ‘Dreamboat Annie’ en hits als ‘Crazy on you’, ‘Magic man’ en ‘Barracuda’ meteen al een plaats veroverd in de harten van miljoenen rockfans over de hele wereld. Naast alle rocksongs mocht Ann Wilson graag ook een ballad ten beste geven. Maar de koek raakte in 1978 op, het discotijdperk en de punkbeweging waren te grote concurrenten.

Maar in de jaren ’80 kwam Heart weer terug. Tussen 1986 en 1990 had de groep enorme hits met onder meer ‘These dreams’, ‘Alone’ en ‘All I wanna do is make love to you’. Nummers die – eerlijk is eerlijk – weinig van doen hadden met de opzwepende rock ’n roll van ‘Magic man’ of ‘Crazy on you’. Nee, de platen waren helemaal aangepast aan de populaire ‘adult oriented rock’ van de late jaren ’80. Erg succesvol, maar veel vrienden bij critici maakten ze er niet mee. ‘Zoetsappig’ was zo’n beetje de constante kritiek die Ann en Nancy Wilson te verduren kregen.

In de jaren ’90 verdween Heart langzaam uit beeld. De twee zussen bleven wel toeren, maar ze staan tegenwoordig vooral bekend om andere activiteiten: Ann is getrouwd met filmregisseur Cameron Crowe, Nancy prijst in TellSell-achtige reclames afslankmiddelen aan.

Rock ’n roll? Dat laatste niet echt. Maar denk aan ‘Crazy on you’ en je vergeeft Ann en Nancy alles weer.

Actieoverzicht


Swipe