Gavin DeGraw

Gavin DeGraw werd in 1977 geboren in het stadje South Fallburg in de staat New York. Wij kennen 'm vooral van de hits 'Chariot' en 'I Don't Want To Be'.

Gavin ontdekte al vroeg dat hij heel aardig kon zingen. Zijn broer zag dat ook en hij zag bovendien nog een ander talent: het schrijven van zijn eigen muziek. Op advies van zijn broer ging Gavin dat dan ook doen. Hij zong al op jonge leeftijd in cafés en clubs, waar hij alleen maar zelfgeschreven liedjes liet horen.

Zoals Gavin waren (en zijn) er duizenden, maar het was juist Gavin die op een goede dag werd gespot door een medewerker van een platenmaatschappij. In 2004 brak hij door met de single 'I Don't Want To Be' (in de VS zijn échte doorbraak doordat het de titelsong was van de populaire serie 'One Tree Hill'), gevolgd door 'Follow Through' en 'Chariot'. Het laatste nummer was het titelnummer van Gavin's doorbraakalbum.

De plaat stamt al uit 2003, maar werd bij ons pas in 2005 een succes. Het verlate succes was te wijten aan Gavin's platenmaatschappij, die het album niet eerder had willen uitbrengen.

Gavin is niet alleen bezig met muziek maken, maar heeft samen met zijn broer een muziekcafé in New York, The National Underground. Je kunt er niet alleen eten en drinken, maar ook van livemuziek genieten. Muziek die van de broertjes DeGraw van zo'n kwaliteit moet zijn dat andere artiesten er niet alleen met plezier naar kunnen luisteren, maar ook iets van kunnen leren!

Actieoverzicht


Swipe