Enrique Iglesias

Hij verkocht wereldwijd al 55 miljoen albums. Hij won in 1995 een Grammy voor zijn eerste album, toen nog in het Spaans. Maar pas toen hij in 1999 in het Engels doorging, maakten we in Nederland pas écht kennis met de zoon van Julio: Enrique Iglesias. 

In dat jaar bracht hij namelijk zijn album 'Enrique' uit, waarvan de hits 'Bailamos' en 'Could I Have This Kiss Forever' het bij ons het beste deden. 'Bailamos' bereikte de vierde plaats in de Top 40, terwijl 'Could I Have This Kiss Forever', een duet met niemand minder dan Whitney Houston, zelfs zijn eerste nummer 1-hit in Nederland werd.

Die prestatie evenaarde hij pas in 2008. 'Can You Hear Me', het thema-nummer van het EK 2008, werd een grote hit en kwam op nummer 1 te staan. Voor die tijd kwam hij steeds wel in de buurt van de nummer-1 positie, maar redde hij het net niet. 'Hero', uitgebracht in november 2001, 'Escape' (maart 2002), kwamen allebei tot de derde plek. Zelfs het grijsgedraaide 'Do You Know? (The Ping Pong Song)' uit 2007 haalde de eerste positie niet, omdat hij niet op kon tegen 'Blijf Bij Mij' van André Hazes en Gerard Joling.

Tussen zijn Nederlandse nummer 1-hits in, maakte hij ook nog even een uitstapje naar het witte doek: hij debuteerde in de film 'Once Upon A Time In Mexico', die in 2003 uitkwam. Het was het laatste beeld waar je hem kon zien met de bekende moedervlek, die hij daarna liet weghalen. In zijn acteercarrière heeft hij het verder gehouden bij kleine gastrolletjes op televisie.

Na de succesvolle albums ‘Escape’, ‘7’, ‘Insomniac’ en ‘Greatest Hits’ kwam Enrique Iglesias in 2010 met zijn nieuwe cd ‘Euphoria’. Zie je het even niet meer zitten? Zet dan deze nieuwe cd op, want volgens Enrique vergeet je door 'Euphoria' al je problemen. De eerste single ‘I Like It’ was een duet met de rapper Pitbull en er komt zelfs nog een stukje Lionel Richie in voor: een sample van zijn hit 'All Night Long'.

In maart 2014 bracht Enrique zijn meest recente album uit, 'Sex and Love'. Hiermee gaat de zanger momenteel de hele wereld over in het kader van zijn 'Sex and Love Tour'. En de Nederlandse fans kunnen hun hart ophalen, want Enrique komt ook naar Nederland! Op 18 november betreedt hij het podium in de Amsterdamse Ziggo Dome!

Actieoverzicht


Swipe