Eagle Eye Cherry

Van je familie moet je het hebben. Vraag dat maar eens aan Eagle Eye Cherry. Zijn vader was Don Cherry, een wereldberoemde jazzmuzikant en zijn zus is Neneh Cherry. Maar Eagle Eye heeft behalve de muziek aan zijn familie ook zijn bijzondere naam te danken.

Want hoe kom je in hemelsnaam aan zo’n rare voornaam? Simpel: als baby lag Eagle Eye met z’n ogen halfopen. “Net een adelaar”, zei pa Don, dus werd het 'Eagle Eye'.

Eagle Eye zag met jaloerse ogen hoe zijn zus Neneh in 1989 doorbrak met ‘Buffalo Stance’. Maar bijna tien jaar later was het zijn beurt met de single ‘Save Tonight’. Een echte wereldhit. Het nummer kwam in ons land in de top 10.

De zanger woonde en werkte op dat moment in Zweden, waar hij net als z’n zus Neneh was opgegroeid. De clip van ‘Save Tonight’ was daar ook opgenomen, in Stockholm.

Eagle Eye Cherry probeerde de hit te evenaren met aanstekelijk popsingles als ‘Falling In Love Again’ en ‘Long Way Round’ (een duet met Neneh), maar die haalden bij lange na niet het succes van ‘Save Tonight’.

En dus is Eagle Eye wat hits betreft geen adelaar, maar een eenvoudige eendagsvlieg gebleken. Net als zijn zus, eigenlijk.

Actieoverzicht


Swipe