Do

Als puber kun je soms voor moeilijke keuzes komen te staan. Doe ik vandaag de blauwe trui aan of de groene? Gympen of gewone schoenen? Je zult er elke dag maar een antwoord op moeten vinden. De toen 15-jarige Dominique van Hulst stond een jaar of tien geleden voor heel andere keuzes: doorgaan met een veelbelovende tenniscarrière of doorgaan in de muziek? Het werd het laatste.

Met tennis was er ook wel gekomen, hoor. Ze stond namelijk op het punt om te gaan spelen op Wimbledon, maar ze liet die tennisbanen aan zich voorbij gaan. De muziek bleek toch meer te trekken.

Een verstandige keuze, want een paar jaar later was Dominique (of Do, zoals ze zich gemakshalve ging noemen) wereldberoemd. Jawel, dat kan dus met een Nederlandse zangeres. Die wereldroem had ze te danken aan de single ‘Heaven’ van de Spaanse DJ Sammy en de Duitse producer Yanou, waarop Do de zang voor haar rekening had genomen. Ze was met hen in contact gekomen nadat ze al had opgetreden met de groep Five en met Montell Jordan.

‘Heaven’ was een wereldhit; zelfs in de VS stond de plaat in de top 10. De piano-versie van de Bryan Adams-cover was een schot in de roos, want ook in veel andere landen was het nummer een hit.

En dat terwijl bijna niemand wist dat Do een Nederlandse was. Daarom was ‘Heaven’ eerder een hit in Amerika dan bij ons, bijvoorbeeld. Pas toen we doorkregen dat die zangeres gewoon de Nederlandse Dominique van Hulst was, begon ‘Heaven’ ook bij ons de gemoederen bezig te houden. Niet zonder gevolgen: de single werd bij ons zelfs twee keer een top 10-hit; één keer in de originele versie en één keer in een ‘candlelight’-versie.

Do wilde meer dan slechts de gastzangeres zijn van een Spaanse dj en ging op eigen benen staan. Ze tekende een contract met een Nederlandse platenmaatschappij en bracht in 2004 haar debuutalbum uit. Daarbij werd ze flink geholpen door Marco Borsato, met wie ze het duet ‘Voorbij’ opnam. De single haalde de eerste plaats van de Top 40.

Maar daarna was het tijd voor een paar platen waarop je alleen Do kon horen. De singles werden redelijke hits (met als belangrijkste ‘Beautiful thing’), en het album ‘Follow me’ uit 2006 was opnieuw een klapper. Aan het einde van dat jaar deed ze mee aan ‘Dancing with the stars’ en in 2007 stond ze in de musical Assepoester in het Efteling-theater.

Denk dus maar eens goed na als je weer eens voor een pittige keuze staat. Soms – zoals in het geval van Do - kan zo’n keuze heel goed uitpakken…

Actieoverzicht


Swipe