Dido

Officieel heet ze Florian Cloud de Bounevialle Armstrong, maar gelukkig mogen we haar ook gewoon Dido noemen. Want onder die naam werd ze in 2000 wereldberoemd – vooral dankzij een Amerikaanse rapper.

Dido begon haar carrière toen ze vijf was met het stelen van een blokfluit van school. Ja, dat is stelen, niet spelen, zoals de meeste mensen hun carrière beginnen. Desondanks kreeg ze al snel toegang tot een prestigieuze Londense muziekschool. Toen ze 10 was speelde ze ook al piano en viool. Als ze haar broers platen niet jatte, dan was ze wel aan het toeren door het land met haar klassieke muziek-gezelschap.

Toen ze 16 was, ontdekte ze de muziek van Ella Fitzgerald. Ze begon te zingen in verschillende bands in en rond Londen. Dit ondanks het feit, dat haar broer Rollo haar zei niet haar baan op te geven. Die broer was DJ/producer bij de groep Faithless en dus toerde Dido daarna twee jaar met Faithless.

Zo begon de opname van haar debuutalbum ‘No angel’. De combinatie van Dido's liefde voor warme akoestische klanken en haar broers fascinatie voor beats en alles wat elektronisch is maakt het album zowel nieuw als klassiek tegelijk. De grote doorbraak beleefde ze eind 2000, toen Eminem een gedeelte van haar nummer ‘Thank you’ gebruikte voor zijn hit ‘Stan’. ‘Thank you’ werd opnieuw uitgebracht (en werd een hit), gevolgd door ‘Here with me’, beroemd geworden dankzij een aflevering van de serie ‘Roswell High’.

In 2003 kwam Dido terug met haar album ‘Life for rent’. Dit album werd nog succesvoller dan het vorige en ging wereldwijd miljoenen malen over de toonbank. De eerste singles ‘White flag’ en ‘Life for rent’ werden grote hits. Ook de singles ‘Don't leave home’ en ‘Sand in my shoes’ kwamen van dit album, maar werden minder grote hits.

Dido is al een tijd in Los Angeles bezig met de opnames en het schrijven van nummers voor haar derde album. De plaat schijnt in 2008 uit te komen.

Of ze die blokfluit ooit teruggegeven heeft aan de rechtmatige eigenaar is overigens niet bekend.

Actieoverzicht


Swipe