Caro Emerald

Caro Emerald studeerde aan het Conservatorium af voor de vakken jazz en zang, maar heeft met haar eerste album 'Deleted Scenes From The Cutting Room Floor' aan jazz een populaire draai gegeven. Een zeer populaire draai welteverstaan, want dit album kwam binnen op de eerste plaats in de Nederlandse Album Top 100 en bleef daar acht weken staan, mede dankzij de fantastische singles 'Back It Up', 'A Night Like This', 'That Man' en 'Stuck'.

Record

Dit was een voorbode voor een heel groot record dat de zangeres met dit debuutalbum op haar naam heeft geschreven: ze verbrak het record van Michael Jackson. Die stond met zijn topalbum 'Thriller' 26 weken op de eerste plaats van de Album Top 100; Caro pakte op 20 augustus 2010 dit record van hem af doordat 'Deleted Scenes From The Cutting Room Floor' een periode van 27 weken op nummer één stond. En op 7 december van datzelfde jaar kon ze nog een extra kers op de taart zetten: haar debuutalbum werd viervoudig platina.

Stemproblemen en internationaal succes

Ondanks al het succes kwam er in januari 2011 toch een kleine tegenslag voor Caro. Op haar stembanden werd namelijk een behoorlijk grote poliep ontdekt die operatief verwijderd moest worden. Dit had als gevolg dat ze al haar geplande optredens moest afzeggen en dat de lancering van de single 'A Night Like This' in het buitenland werd uitgesteld. Na een geslaagde operatie liet haar management weten dat het om een forse poliep ging, die niet zou verdwijnen met stemrust. De enige optie was stembandchirurgie. Caro had geen stemproblemen, maar zingen met een poliep is inspannend en medisch gezien niet verantwoord.

Ondertussen zat haar platenmaatschappij niet stil en bracht haar album uit in zowel Engeland als Duitsland. Vooral bij onze Oosterburen sloeg het album goed aan en behaalde onlangs de top 10 in de albumcharts. Om dit succes te vieren, besloot Caro begin mei haar eerste optreden na haar operatie in Duitsland te geven tijdens een tv-show. Haar stem klonk fantastisch en van de doktoren kreeg ze een 'go' om weer te zingen. Ze liet er geen gras over groeien en nam direct een nieuw album op, dat de spraakmakende titel 'The Shocking Miss Emerald' kreeg. En ook dit album doet het weer fantastisch in de hitlijsten!

Actieoverzicht


Swipe