Bryan Adams

De Canadese zanger/gitarist Bryan Adams trok als kind met zijn ouders door Europa en het Midden-Oosten. Op tienjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Vancouver. Een jaar later ging hij van school af en trok hij door Canada om op te treden. Op z’n 16e stond hij al in de Amerikaanse Hot 100 als zanger van de band Sweeney Todd – het begin van een uiterst succesvolle carrière.

In 1983 had Bryan z’n eerste Amerikaanse hits met onder meer ‘Cuts Like A Knife’, maar het duurde nog tot 1985 voordat hij in Nederland voet aan de grond kreeg. Dat was te danken aan Tina Turner, voor wie hij het voorprogramma verzorgde tijdens haar tour in dat jaar. Hun duet 'It’s Only Love’ was een van Bryan’s eerste Nederlandse hits.

Zijn allergrootste successen behaalde Bryan begin jaren '90 met producer Robert John ‘Mutt’ Lange. ‘(Everything I Do) I Do It For You’ werd een wereldwijde nummer 1-hit, waaronder in Nederland, waar-ie het 11 weken uithield en dat was toen een record. Het nummer kwam uit de soundtrack van de film ‘Robin Hood, Prince Of Thieves’.

Bryan Adams zong in die jaren vaker voor de soundtrack van grote films. Zo scoorde hij een hit met ‘Have You Ever Really Loved A Woman?’ (uit de film ‘Don Juan de Marco’) en ‘All For Love’ (uit de film ‘The Three Musketeers’). Andere hits van Bryan zijn onder meer ‘Heaven’, ‘ Summer Of 69’, ‘When You’re Gone’ en ‘I’m Ready’.

In 2006 kwam er een greatest hits album (2-CD) uit waar al zijn grootste hits plus enkele live-opnames op staan, met als eenvoudige titel ‘The Bryan Adams Anthology’.

Het wachten is nu op een nieuw album, maar ondertussen blijft Bryan onvermoeibaar de wereld rondtrekken met zijn band én met zijn fotocamera, want de zanger is een fanatiek fotograaf.

Actieoverzicht


Swipe