Bruno Mars

Bruno Mars wordt als vrij forse baby geboren met de naam Peter Gene Hernandez. Zijn vader noemt hem al snel liefkozend Bruno, naar de dikke worstelaar Bruno Sammartino. Het babyvet is er inmiddels wel vanaf, maar zijn bijnaam heeft Bruno Mars behouden. En zijn achternaam? "Veel meisjes zeggen dat ik van een andere planeet lijk te komen, dus ik denk dat ik van Mars kom," aldus de popster.

Biografie van Bruno Mars

Bruno groeit op in Honolulu op Hawaii in een zeer muzikale familie. Zijn vader is een percussionist, zijn broer een succesvolle drummer en zijn oom kan fantastisch gitaar spelen. Muziek maken is Bruno dus met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd imiteert Bruno Mars nummers van artiesten als Michael Jackson, Elvis Presley en The Isley Brothers. Hij kijkt vol bewondering naar deze artiesten en bestudeert elke noot en ieder danspasje. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat hij na het behalen van zijn diploma naar Los Angeles verhuist om carrière te maken in de muziekbusiness.

Muziek van Bruno Mars

In Los Angeles komt Bruno terecht bij Atlantic Records. Een platencontract heeft hij echter niet meteen te pakken, wel kan hij aan de slag als songwriter en producer voor verschillende artiesten van dat label. Op deze manier kan Bruno zich nog verder ontwikkelen als muzikant en uitvinden wat voor soloartiest hij zelf het liefst zou willen zijn.

Drie jaar lang schrijft en produceerde Bruno Mars nummers voor artiesten als Flo Rida, Brandy, Adam Levine en Sugababes. Af en toe zingt hij zelf ook mee op nummers, waaronder op 'Nothin' On You' van rapper B.o.B. en 'Billionaire' van Travie McCoy. Beide liedjes staan al snel hoog in de Amerikaanse hitlijsten en 'Nothin' On You' sleept zelfs de prijs 'Song of the Year' in de wacht bij de Soul Train Music Awards van 2010.

Ook in Nederland doet de muziek van Bruno Mars het goed: zowel 'Nothin' On You' als 'Billionaire' bereiken de nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40. Het publiek wordt benieuwd naar Bruno, de jongen die meezong op deze twee nummers. Wat heeft Bruno nog meer in zijn mars?

Eerste album Bruno Mars

In mei 2010 brengt Bruno Mars zijn eerste EP uit, getiteld 'It's Better If You Don't Know', een voorproefje voor zijn eerste soloalbum 'Doo - Wops & Hooligans', dat een paar maanden later uitkomt. Het album schiet al snel door naar de hoogste regionen van de albumlijsten en het nummer 'Just The Way You Are' wordt als single gekozen. Geen verkeerde zet van de platenmaatschappij, want het nummer wordt een wereldwijde hit!

Alleen al in Nederland staat het nummer elf weken op nummer één. Maar ook in Amerika, Engeland, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Australië bereikt 'Just The Way You Are' de eerste plek in de hitlijsten. Ook Bruno's tweede single 'Grenade' scoorde goed en bereikte de tweede plek in de Nederlandse Top 40. Daarna had hij nog hits met onder andere 'The Lazy Song', 'Marry You', 'Locked Out Of Heaven', 'When I Was Your Man', 'Treasure' en 'Gorilla'.

Bruno Mars brengt album 'Unorthodox Jukebox' uit

Na een reeks uitverkochte concerten brengt Bruno Mars in december 2012 zijn tweede album 'Unorthodox Jukebox' uit. De eerste single wordt 'Locked Out Of Heaven' en belandt vrijwel direct in de top 10 van de Nederlandse Top 40. Het succes van Bruno Mars gaat steevast door met de singles 'When I Was Your Man' en Treasure'. In 2014 scoort hij ook nog eens een wereldhit met het nummer 'Uptown Funk', een samenwerking met Mark Ronson. Het moge duidelijk zijn: Bruno Mars is een fantastische hitmachine!

Concerten en tickets van Bruno Mars

Bruno Mars live zien optreden schijnt een spektakel te zijn. Zo blijkt wel uit de kaartverkoop van zijn twee wereldtournees: voor zowel 'The Doo-Wops & Hooligans Tour' als 'The Moonshine Jungle Tour' zijn alle tickets binnen de kortste keren uitverkocht. In Nederland geeft Bruno Mars concerten in onder andere Paradiso, de Heineken Music Hall en Ziggo Dome. "Bruno weet het publiek op een oprechte en speelse wijze voor te zich te winnen" en "de jonge Bruno Mars heeft de kunst van het liveoptreden zelf goed onder de knie" is te lezen in de recensies. Het is dan ook geen toeval dat hij tweemaal mag optreden tijdens de Super Bowl Halftime Show!

Actieoverzicht


Swipe