Beyoncé

Zangeres, actrice, model, danseres, producer, modeontwerpster. Dat is in het kort het cv van Beyoncé Knowles. Het liefst doet ze al die dingen door elkaar heen. Zou Beyoncé een besluiteloos type zijn die maar geen beslissingen kan nemen welke kant ze op wil? Of is ze zo uitgekookt dat ze al haar activiteiten precies kan doseren?

Biografie van Beyoncé

Beyoncé wordt op 4 september 1981 geboren in Houston in de Amerikaanse staat Texas, waar ze ook opgroeit. In 1990 maakt ze deel uit van Destiny's Child. Dit gezelschap, met in de loop der jaren nogal wat verschillende samenstellingen, groeit al snel uit tot het best verkopende meidentrio uit de Amerikaanse geschiedenis, op The Supremes na natuurlijk.

Beyoncé's succesvolle albums

Rond 2003 is het afgelopen met de meidenband en is het tijd geworden om Beyoncé als solo zangeres te lanceren. Haar debuutalbum 'Dangerously In Love' uit 2003 werd een grote knaller met hits als 'Crazy In Love’ en 'Baby Boy'. De plaat leverde haar een jaar later maar liefst vijf Grammy Awards op.

Pas in 2006 komt het tweede album 'B'Day' uit, met daarop de hits 'Déjà Vu' en 'Irreplaceable'. Sindsdien scoort ze om de twee jaar met album als 'I Am… Sasha Fierce.', '4' en 'Beyoncé' en scoort ze hits met onder andere 'If I Were A Boy' en 'Single Ladies (Put A Ring On It)'. Ook gaat ze samenwerkingen aan met Shakira en Lady Gaga, speelt ze in films als 'Austin Powers' en 'Dream Girls' en lanceert ze samen met haar moeder het kledingmerk 'House of Deréon'.

Concerten en tickets van Beyoncé

Het feit dat Beyoncé tweemaal te bewonderen is tijdens de Super Bowl geeft aan dat ze live ook zeker haar mannetje staat. Concerten van Beyoncé zijn steevast uitverkocht en dikwijls ontstaat er op internet een enorme run op tickets voor haar optredens. In Nederland geeft ze concerten in onder andere de Ziggo Dome en de Amsterdam ArenA.

Inmiddels is Beyoncé uitgegroeid tot een wereldwijde superster. Maar daarnaast is ze ook echtgenote van rapper Jay Z en moeder van dochter Blue Ivy. We zijn benieuwd welke mijlpalen Beyoncé nog meer aan haar indrukwekkende carrière mag toevoegen de komende jaren!

Actieoverzicht


Swipe