Avril Lavigne

Je zou denken dat de Canadese zangeres Avril Lavigne geboren is in april – ‘Avril’ is immers Frans voor die maand. Maar nee, Avril werd gewoon in september (1984) geboren. Maar er zijn wel meer dingen in het leven van Avril die anders zijn dan je in eerste instantie zou denken.

Avril beleefde op haar 17e al haar wereldwijde doorbraak met de hit ‘Complicated’, die in ons land op nummer 2 bleef steken in de Top 40 (achter ‘The Ketchup Song’ van Las Ketchup). Haar imago was dat van een springerig, punkerig skatermeisje, waardoor ze erg dicht bij haar doelgroep (haar leeftijdgenoten) stond. Geen wonder dan ook dat ze al snel werd uitgeroepen tot de ‘heldin van de skatergeneratie’. Haar top 10-hit ‘Sk8ter Boi’ hielp daar natuurlijk ook erg bij. Als je daarbij bedenkt dat Avril thuis juist erg strikt en kortaf werd opgevoed (ze mocht alleen maar luisteren naar countrymuziek) is het niet zo verwonderlijk dat ze vanaf haar 16e nogal uit de band sprong.

Met vijf opeenvolgende top 10-hits tussen 2002 en 2004 was Avril erg succesvol in ons land. Het succes bleef niet beperkt tot de hitlijsten, want inmiddels is ze ook succesvol als actrice en als fotomodel. Zo is het officiële gezicht van de make-uplijn van Chanel. In het voorjaar van 2007 verschijnt haar derde album, ‘The Best Damn Thing’.

Van dat springere skatermeisje is trouwens niet veel meer over. Ze kleedt zich tegenwoordig liever in Gucci dan in skaterkleren. Ze is dan ook al een dagje ouder geworden sinds haar debuut in 2002. Bovendien is ze keurig getrouwd. Van skatermeisje tot dame? Avril Lavigne is hard op weg.

Actieoverzicht


Swipe