Armin van Buuren

Armin van Buuren is al meerdere malen verkozen tot beste dj ter wereld. En die titel is meer dan verdiend als je kijkt naar zijn vele dj sets, uitverkochte concerten, succesvolle remixen en baanbrekende producties!

Biografie van Armin van Buuren

Op 25 december 1976 wordt Armin van Buuren geboren in Leiden en groeit op in Koudekerk aan den Rijn. Door zijn vader komt hij al op jonge leeftijd in aanraking met muziek en begint dan ook al snel met zelf produceren, schrijven en remixen.

Een van zijn eerste remixen stuurt hij naar 'mastermixer' Ben Liebrand die direct onder de indruk is. Armin krijgt van Ben de nodige tips die hij goed kan gebruiken om steeds meer vaardigheid te ontwikkelen.

Zijn eerste baantje als dj heeft Armin in de discotheek Nexus, in het derde jaar van zijn rechtenstudie in Leiden. Hij wordt steeds succesvoller als dj en verhuist al snel zijn muziekapparatuur van zijn studentenkamer naar een echte studio. Ook ontmoet hij David Lewis, die hem draaiklussen bezorgt in Amerika en Engeland.

Nummers van Armin van Buuren

Door het radioprogramma 'A State Of Trance' wordt hij wereldwijd bekend en scoort Armin van Buuren hits met nummers als 'Communication', 'The Sound Of Goodbye', 'Yet Another Day' en 'Serenity', een samenwerking met pianist Jan Vayne.

In de jaren die volgen scoort Armin hits met onder andere 'Rush Hour' (het themanummer van het Europees kampioenschap voetbal onder 21), 'Going Wrong' (een samenwerking met DJ Shah en Chris Jones) en 'Intense' (opgevoerd tijdens de dag van de troonwisseling). Zijn grootste hit scoort hij in 2013 met 'This Is What It Feels Like', een samenwerking met Trevor Guthrie. Het nummer bereikte de derde plek in de Nederlandse Top 40.

Albums van Armin van Buuren

In 2007 wordt Armin voor de eerste keer verkozen tot beste dj ter wereld door het Britse blad 'DJ Magazine'. Het is dan ook geen wonder dat zijn album 'Imagine' een jaar later de hoogste regionen van de hitlijsten behaalt. Ook de Armin van Buuren albums 'Mirage', 'Intense', 'Embrace' en verschillende remix-varianten hiervan doen het goed in de albumlijsten. Bij elke nieuwe release gaan de cd's van Armin van Buuren als warme broodjes over de toonbank.

De volle agenda van Armin van Buuren

Inmiddels is Armin al vijf keer verkozen tot beste dj ter wereld, heeft hij concerten gegeven in onder andere Santiago, Buenos Aires, Kuala Lumpur, Jakarta en Miami en werd hij in 2011 door koningin Beatrix benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het dan ook is niet zo vreemd dat de agenda van Armin van Buuren propvol zit. Wekelijks geeft hij overal ter wereld concerten, waarvoor de tickets steevast zijn uitverkocht. Het mag duidelijk zijn: Armin van Buuren live meemaken is een heus spektakel dat je niet wilt missen!

Actieoverzicht


Swipe