Anastacia

Soms krijg je als artiest de meest vreemde argumenten te horen van platenmaatschappijen die je geen contract willen aanbieden, maar wat dacht je van het argument: “Je stem klinkt te zwart”?

Het overkwam Anastacia Newkirk jaren geleden, maar ze heeft toch aardig revanche genomen: zij ging aan de slag bij een ander platenlabel en groeide in een paar jaar uit tot een van de best verkopende zangeressen van de wereld.

Anastacia werd geboren en getogen in Chigago en groeide op in New York. Al van kinds af aan wilde ze graag beroemd worden, en ze legde daarvoor de geijkte weg af: ze begon als danseres in een videoclip van Salt-N-Pepa, ze deed mee aan een danstalentenjacht van MTV in de VS en probeerde vervolgens een platencontract te bemachtigen. “Tja, je stem klinkt te zwart”, kreeg ze te horen. “R&B-stations zullen je niet draaien omdat je blank bent en popstations draaien je niet omdat je te zwart klinkt”. Maar Anastacia liet het er niet bij zitten.

Ze klopte aan bij een andere platenmaatschappij en die zag wél wat in de zangeres. Dat vertrouwen betaalde zich snel uit, want de eerste single ‘I’m Outta Love’ werd een van de grootste hits van het jaar. Tenminste, in Nederland, want de rest van de wereld moest nog even aan Anastacia wennen. Een jaar later was ook dat een feit, hoewel Amerika nog altijd niets moest hebben van de zangeres. In ons land scoorde ze top 10-hits aan de lopende band, zoals ‘Not That Kind’, ‘Paid My Dues’ en ‘One Day In Your Life’. Haar meest succesvolle jaar had ze in 2004, toen ze met ‘Left Outside Alone’ en ‘Sick And Tired’ twee nummer 2-hits op rij had. En dat allemaal terwijl ze de nodige tegenslagen heeft moeten overwinnen de laatste jaren. Al jarenlang lijdt ze aan een stofwisselingsziekte en in 2003 werd bij haar borstkanker ontdekt. Een sterke vrouw met een even zo sterke stem.

Actieoverzicht


Swipe