Amy Winehouse

Amy Winehouse brak in 2006 definitief door met haar hit 'Rehab'. Het bijbehorende album 'Back To Black' werd een groot succes. Een lange carrière was echter niet voor de Britse soulzangeres weggelegd, ze overleed al op 27-jarige leeftijd op 23 juli 2011.

Debuutalbum

Samen met producer Salaam Remi nam Winehouse haar debuutalbum op dat eind 2004 verscheen. 'Frank' werd vol lof ontvangen en geprezen om de onmiskenbare soul- en jazzinvloeden. Het album werd platina in Engeland en stond in Nederland maar liefst vijftien weken in de Album Top 100.

Back To Black

Het grote succes kwam voor de zangeres echter met haar tweede album, 'Back To Black'. Het album verscheen eind 2006 en werd destijds vijfvoudig platina in Engeland. De eerste single 'Rehab' werd een wereldwijde hit. Minder grote hits volgden, maar haar doorbraak werd definitief met de nummer 1-hit 'Valerie'.

Negatieve publiciteit

Na het grote succes kwamen echt ook de problemen. De zangeres kwam steeds vaker in het nieuws door haar overmatige drank- en drugsgebruik en nieuwe muziek liet op zich wachten. Diverse concerten werden afgelast en daar waar ze wel kwam opdagen bleek ze vaak te erg onder invloed van drank en drugs om een goed optreden te geven.

Overlijden

De zangeres sleepte in 2008 nog vijf Grammy Awards in de wacht voor onder andere 'Best New Artist', 'Best Pop Vocal Album' en 'Best Female Pop Vocal Performance', maar daarna ging het vooral bergafwaarts. Op zaterdag 23 juli 2011 werd Amy Winehouse dood aangetroffen in de slaapkamer van haar appartement in Noord-Londen.

Actieoverzicht


Swipe