Alexis Jordan

Haar nummer 'Happiness' is gekozen tot het officiële nummer van de FIFA Women's World Cup in Duitsland en daarom treedt Alexis Jordan op tijdens de slotceremonie in Frankfurt. Maar wie is deze mooie dame eigenlijk?

Alexis Lynne Jordan schreef al op vroege leeftijd muziek en vertrok op haar elfde naar Californië. De gang zat er goed in, want op haar twaalfde mocht ze spelen voor Smokey Robinson, die een hommage bracht aan Stevie Wonder.

In 2006 deed ze mee aan 'America's Got Talent', waar ze Whitney Houston's 'I Have Nothing' zong tijdens de auditieronden, maar later viel ze toch af.

Om een grotere kans te maken in het muziekcircuit verhuisde ze naar Atlanta, Georgia, meer het centrum voor muziek dan Los Angeles. Desondanks verdween Alexis naar de achtergrond, maar ze hield vol en nam filmpjes op voor YouTube. Haar filmpjes bleken in de smaak te vallen bij het grote publiek, maar ook bij het productiehuis Stargate en Jay-Z.

In september 2010 kwam haar debuutsingle 'Happiness' uit die goed verkocht in Amerika. Later volgen Noorwegen, Nederland, Australië, België (beide lijsten), Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. In Australië alleen al verkocht de single meer dan 140.000 exemplaren.

In februari 2011 volgde haar tweede single 'Good Girl' en deze maand zal haar derde volgen, 'Hush Hush'.

Actieoverzicht


Swipe