Zij maken kans op een Grammy in 2018!

De prestigieuze awardsshow vindt plaats op 28 januari en vandaag werd onthuld wie misschien een beeldje in ontvangst mogen nemen die avond.

28 november 2017 - In de categorie 'best pop solo performance' strijden Kelly Clarkson, Kesha ('Praying'), Lady Gaga ('Million Reasons'), P!nk ('What About Us') en Ed Sheeran ('Shape of You') om de eer. 'Despacito' is onder meer genomineerd voor 'Record of the Year' en 'Best Pop Duo/Group Performance'.

Rapper Jay Z gaat aan de leiding met maar liefst acht nominaties op zijn naam. Hij wordt gevolgd door Kendrick Lamar, die strijdt voor zeven beeldjes. Bruno Mars sluit de top drie met zes nominaties achter zijn naam.

Nieuwkomers

Ook nieuwkomers SZA en Khalid gooien hoge ogen! De artiesten zijn beide genomineerd in vijf categorieën voor de prestigieuze prijsuitreiking. Ook Alessia Cara en Julia Michaels zijn genomineerd voor de prijs van beste nieuwe artiest.

Vandaag werden alle nominaties onthuld door singer-songwriter Andra Day. Wie er uiteindelijk met de winst vandoor gaat, zal op 28 januari blijken. De show vindt plaats in Madison Square Garden.

Kijk hier voor de volledige lijst van Grammy-nominaties.

Actieoverzicht


Swipe