Stefan de Kroon verlaat Racoon

Treurig nieuws voor de fans: na de huidige tournee stopt de bassist na twintig jaar met zijn carrière bij de Nederlandse band.

6 november 2017 - Stefan de Kroon zal voor het laatst op 2 december optreden met Racoon, in Groningen. De bassist is vanaf het begin twintig jaar betrokken bij Racoon. Naast bassist was hij ook songschrijver en toetsenist. De muzikant leverde ook zijn bijdrage aan het laatste studio-album 'Look Ahead And See The Distance', dat Racoon op 6 oktober uitbracht.

"Muziek is emotie, het moet op volle kracht en anders niet. Ik ben er achter gekomen dat het steeds moeilijker wordt me de volle 100 te kunnen geven en voor minder doe ik het niet. Wil ik het niet", verklaart De Kroon op social media. “Stefans beslissing getuigt van een enorme eerlijkheid en integriteit, maar ik had van hem niet anders verwacht”, reageert zanger Bart van der Weide.

"Als het op is, dan is het op, en dan moet je dat durven benoemen. En dat doet hij. Stefan wil nieuwe paden bewandelen, nieuwe horizonnen verkennen. Wij dragen hem als muzikant en als mens hoog in het vaandel en kijken nu al uit naar zijn nieuwe projecten."

Racoon maakte maandag bekend een aantal afscheidsshows in Goes, Enschede en Bergen op Zoom toe te voegen aan de huidige tournee. De band gaf tevens op Facebook aan al een waardige opvolger te hebben gevonden in Maarten van Damme.

Bron & beeld: ANP

Actieoverzicht


Swipe