Shawn Mendes wint de meeste MTV EMA's

Het Canadese popidool sleepte zondag maar liefst drie prijzen in de wacht tijdens de awardsshow in Londen en was daarmee de grote winnaar van de avond!

13 november 2017 - Shawn Mendes won de award voor 'beste artiest', 'beste song' en 'beste fans' in de Wembley Arena. Een mooie winst voor de 19-jarige zanger. Namens Nederland wist Lil Kleine 'best worldwide act' mee naar huis te nemen. Het is de eerste keer dat een Nederlander deze prijs wint.

Taylor Swift was de grote verliezer van de avond. De 27-jarige 'Look What You Made Me Do'-ster was de meest genomineerde artiest dit jaar., maar wist geen van haar zes nominaties te verzilveren. Haar beste vriend Ed Sheeran won de 'beste live act', terwijl Dua Lipa met de prijs voor 'beste nieuwe artiest' naar huis ging. Camila Cabello won de prijs voor 'beste pop'.

Kwam Justin Bieber vorig jaar nog als grootste winnaar uit de bus, dit jaar stond hij met lege handen. Shawn Mendes sleepte de prijzen voor zijn twee nominaties in de wacht. Ook Martin Garrix viel dit jaar niet in de prijzen. Hij zag beste elektronische act na twee jaar naar collega-dj David Guetta gaan.

Volgend jaar worden de Europese MTV Awards uitgereikt in Spanje.

Bron: ANP

13 november 2017 - Alle winnaars op een rij:

BEST SONG
Shawn Mendes - "There’s Nothing Holdin’ Me Back" -- WINNER

BEST ARTIST
Shawn Mendes

BEST LOOK
Zayn

BEST NEW
Dua Lipa

BEST POP
Camila Cabello

BEST VIDEO
Kendrick Lamar - "Humble"

BEST LIVE
Ed Sheeran

BEST ELECTRONIC
David Guetta

BEST ROCK
Coldplay

BEST HIP HOP
Eminem

BEST ALTERNATIVE
Thirty Seconds To Mars

BIGGEST FANS
Shawn Mendes

BEST PUSH
Hailee Steinfeld

BEST WORLD STAGE
The Chainsmokers – Live from Isle of MTV Malta 2017 

GLOBAL ICON
U2

BEST WORLDWIDE ACT
The Netherlands - Lil Kleine

Actieoverzicht


Swipe