OG3NE op elfde plek in finale Songfestival

OG3NE leverde een emotioneel optreden in de finale van het Eurovisiesongfestival en eindigde op de elfde plek. Portugal ging er met de eerste plek vandoor, gevolgd door Bulgarije op de tweede plek.

14 mei 2017 - Zaterdagavond was dan eindelijk het moment van de waarheid: OG3NE stond eindelijk in de finale van het Eurovisiesongfestival. Na afloop van hun optreden barstten de zusjes in snikken uit, een ontlading van de spanning van de afgelopen dagen.

Portugal kwam als grote winnaar uit de bus, wat voor het laatst 53 jaar geleden gebeurde. OG3NE kon als Nederlandse vertegenwoordiging bij het liedjesfestijn rekenen op veel steun van landen als Oostenrijk en Roemenië, die de maximale twaalf punten gaven. Met 150 punten eindigden Lisa, Amy en Shelley op de elfde plek in de competitie. Douwe Bob - die vorig jaar eveneens elfde werd -  mocht dit jaar de jurypunten uitdelen op tv. De Nederlandse jury deelde de meeste punten uit aan winnend land Portugal.

Valse repetitie

De spanning was hoog voor OG3NE, de meisjes waren zichtbaar emotioneel na hun optreden zaterdag. Vrijdagavond stonden de zangeressen al voor de jury, maar die belangrijke repetitie verliep niet vlekkeloos door een ietwat valse start. "We zaten anders in ons vel gisteren. We wilden alles geven, maar we misten iets", liet Lisa zaterdagochtend weten. Toch hield OG3NE moed voor de finale. "Het is maar een momentopname", aldus Amy. "We zijn gewend juist dan net dat beetje extra te geven. Dus don't worry, let it go. We gaan knallen vanavond", voegde Shelley toe voor de finale.

Een extra steun voor de drie was dat hun zieke moeder als verrassing toch in Kiev aanwezig was om haar dochters te zien optreden. Het nummer Lights and Shadows, waarmee OG3NE deelnam, is een ode aan haar en geschreven door haar man Rick en schoonzoon Rory.

Foto's: AVROTROS

Actieoverzicht


Swipe