Luis Fonsi verdedigt Justin Bieber

De zanger neemt het op voor Justin Bieber die de tekst van hun remix voor Despacito nog niet onder de knie blijkt te hebben.

19 juni 2017 - Hoewel Justin Bieber zijn tekst voor Despacito ook deels in het Spaans heeft ingezongen, wil het live nog niet vlotten om de hit goed neer te zetten. Luis Fonsi verdedigt hem echter, aangezien Bieber geen Spaanse achtergrond heeft.

"Ik zou het natuurlijk geweldig vinden als hij het zou leren, maar ik neem het hem niet kwalijk dat hij de tekst niet kent en we moeten hem een beetje sparen omdat het niet zijn moedertaal is", verklaarde Fonsi aan ABC Radio. "Je kunt niet verwachten dat 'ie het ineens perfect kan. Het is duidelijk dat hij tekst voor zich had toen hij het nummer opnam."

Justin Bieber verzon eerder al een alternatieve tekst tijdens een optreden in een club, om zijn gebrek aan kennis van de Spaanse taal creatief te verbloemen. Tijdens een concert kreeg hij onlangs zelfs een flesje water naar zijn hoofd omdat hij het nummer weigerde te zingen. "Ik ken het niet, ik kan het niet zingen", bekende hij toen tegenover zijn concertbezoekers.

Fonsi heeft echter veel respect voor de zanger. Hij liet weten dat Bieber de keuze had om het refrein in het Engels te zingen voor de remix, maar ervoor koos zoveel mogelijk bij het Spaanse origineel te blijven. "Dus eigenlijk moeten we toejuichen dat hij de tijd en moeite heeft genomen en dat het zo goed is uitgepakt", besloot Fonsi.

Beeld: EPA / Brunopress

Actieoverzicht


Swipe