Ariana Grande benoemd tot ereburger Manchester

De zangeres is de eerste persoon die niet in Manchester woont, maar wel bekroond is met het ereburgerschap van de stad!

12 juli 2017 - Tijdens een speciale vergadering stemde de gemeenteraad unaniem in om de Ariana Grande te eren. De stad wil de Amerikaanse zangeres bedanken voor de manier waarop zij reageerde op de aanslag na afloop van haar concert eind mei in de Britse stad. 

De 24-jarige zangeres organiseerde een benefietconcert waarbij miljoenen werden opgehaald. Volgens de gemeenteraad was ze daarmee een 'troost' voor duizenden. Bij de benefietshow One Love Manchester kwamen onder meer Coldplay, Justin Bieber, Katy Perry en Niall Horan optreden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aanslag.

Voor de benoeming tot ereburger moesten enkele procedures worden gewijzigd. Aanvankelijk konden alleen inwoners van Manchester het ereburgerschap van de stad krijgen.

Update: De zangeres heeft gereageerd op de eer. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Woorden schieten tekort”, schreef de zangeres op Instagram. “Mijn hart is nog steeds bij Manchester. Ik hou van jullie. Dank jullie wel.”

Bron: ANP
Beeld: ANP

I don't know what to say. Words don't suffice. I'm moved and honored. My heart is very much still there. I love you. Thank you. 🐝

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande) op

Actieoverzicht


Swipe