10 dingen die je nog niet wist over Ed Sheeran!

Ed Sheeran kennen we natuurlijk allemaal. De Britse zanger scoort de ene na de andere hit en verkoopt werkelijk al zijn shows uit. Toch ontdekten we nog een aantal bijzondere dingen over de popster! Ken jij deze feitjes al?

1. Ed geeft zijn geld het liefst uit aan… speelgoed

10 maart 2017 - Op de rode bank van Graham Norton onthulde de 26-jarige zanger begin dit jaar dat hij zijn successen het liefst viert met het kopen van kinderspeelgoed. Zo heeft hij een kamer vol teddyberen en twee gigantische panda's in zijn slaapkamer. En alsof dat nog niet gek genoeg is... Ed Vertelde vervolgens tegen Graham dat hij wel eens een legoset mee op een date had genomen, omdat hij niet kon wachten om ermee te spelen.

2. Veel bekende hits komen van zijn hand

Ed Sheeran schreef al nummers voor The Weeknd, Robbie Williams, One Direction, Taylor Swift, Justin Bieber, Usher… en nog veel meer! We kunnen hem dus terecht een hitkanon noemen!

3. De Brit houdt van goede dates

Oke, Ed is (helaas) allang geen vrijgezel meer, maar het schijnt dat hij in zijn periode als single fantastische dates regelde. Hij vloog zelfs ooit de halve wereld rond om een namiddag door te brengen met een meisje dat hij leuk vond! Hoe lief is dat?

4. Ed's lichaam zit vol met tattoos en de popster heeft zelfs een matching Pingu-tattoo met Harry Styles

Zijn armen en borst zitten vol met kleurrijke plaatjes, die bijna allemaal een link met zijn carrière hebben. Zo heeft de zanger onder andere een tatoeage voor zijn eerste single ‘The A-Team’ en voor het nummer ‘Lego House’. En natuurlijk niet te vergeten: zijn matching Pingu-tattoo met One Direction-zanger Harry. Sheeran heeft het volledige diertje op zijn lichaam en Styles de naam. Als dat geen bromance is, weten wij het ook niet meer!

5. Hij kan supergoed stijldansen! (Ja, echt!)

Ken je die fantastische ‘Thinking Out Loud’-clip nog? Om de dans te leren nam Ed twee dansleraren mee op tour. Drie weken lang oefende hij vijf uur per dag om de choreo onder de knie te krijgen. Met resultaat!

6. De zanger is een echte dierenvriend en heeft een superpopulaire kat (met bijna 72.000 volgers!)

In 2014 haalde Sheeran zwerfkat Graham van straat. Op Twitter schreef hij: "Een kat van een maand oud zou een spuitje krijgen als hij geen nieuw thuis zou krijgen, dus heb ik besloten hem te adopteren en ik heb hem Graham genoemd." Kort daarna bewees Graham dat katten bij uitstek het perfecte social media-dier zijn. Het beestje kreeg zijn eigen Twitterpagina en had al snel tientallen duizenden volgers! Het is nog net geen Grumpy Cat, maar dat kan nog komen natuurlijk!

7. Hij geeft bijna alles namen en kleuren

Zo heten zijn gitaren Felix, Lloyd, Keith, Nigel en Cyril en heeft het nummer ‘You Need Me, I Don’t Need You’ de kleur aubergine!

8. Pizza Expres maakte ooit een speciale pizza voor Ed!

Zou jij wel eens een stukje van de zanger willen proeven? Dat kan! Speciaal voor de 26e verjaardag van Ed maakte Pizza Expres een Ed-Abrese: een verjaardagspizzataart, gemaakt van pizza Calabrese ingrediënten! Zijn favoriet.

9. Hij overwoog ooit zijn naam te veranderen

En wel naar…. Redward! Waarom? Hij wilde een nieuwe start maken en dacht dat hij met deze naam misschien wél een platencontract zou krijgen. Al snel bleek dat Ed ook zonder deze naamsverandering een superster kon worden! 

10. Iedereen wil Ed!

De muzikant is een graag gewilde gast in talkshows, televisieprogramma’s en series. De producers van Game Of Thrones proberen Sheeran zelfs al jaren te strikken voor een kleine gastrol, maar tijdens de opnames is Ed altijd op tour. En met zijn net verschenen album ‘÷’en bijbehorende tour ziet het er, jammer genoeg voor ons, niet naar uit dat hier op korte termijn verandering in komt.

Één ding is in ieder geval zeker: wij krijgen ook geen genoeg van Ed! Daarom staat Sky Radio’s online pop-up station vanaf vandaag geheel in het teken van de populaire artiest! Op deze online stream hoor je zijn grootste hits voorbij komen!

Luister hier naar het online pop-up radiostation Ed Sheeran!

Meer weten over het pop-up radiostation? Klik dan hier

Actieoverzicht


Swipe